Grad NOVSKA Službene stranice

Međunarodni dan obitelji - gradska knjižnica, Ante Jagar, 20.svibnja - program

Međunarodni dan obitelji - gradska knjižnica, Ante Jagar, 20.svibnja - program

Stvorite uspomene na ovaj poseban dan, 20.svibnja.

Međunarodni dan obitelji proglasili su Ujedinjeni narodi 1993. kao odraz značaja koji međunarodna zajednica pridaje obitelji kao temeljnoj jedinici društva. Ovogodišnji Međunarodni dan obitelji pod geslom Obitelji i društvene promjene namijenjen je razmjeni aktualnih saznanja o demografskim trendovima, uključujući starenje i međugeneracijsku solidarnost, i podizanju svijesti o utjecaju demografskih trendova na obitelji u cilju stvaranja tolerantnijeg i povezanijeg društva.  

U povodu Međunarodnog dana obitelji Središnji državni ured za demografiju i mlade i HŽPP pripremaju posebnu ponudu za obitelji.

Stoga vas pozivamo da u subotu, 20. svibnja otputujete vlakom na obiteljski izlet do Osijeka, Novske ili Varaždina. Djeca koja imaju pametnu karticu ili predan zahtjev za njezinu izradu ostvaruju besplatan prijevoz, a njihovi roditelji predočenjem e-Dječje kartice - Mudrice 50 % povoljniju cijenu povratne karte. Karte se mogu kupiti na blagajnama i u vlaku. Zahtjev za pametnu karticu se može predati na blagajnama ili online, a više o e-Dječjoj kartici - Mudrici pogledajte ovdje.

Radujte se s obitelji u prekrasnoj zemlji života“ – Albert Einstein