Grad NOVSKA Službene stranice

Novljanski vatrogasci odradili ogroman posao, i opet pokazali veliko srce

Novljanski vatrogasci odradili ogroman posao, i opet pokazali veliko srce

Oluja s orkanskim udarima vjetra, koja je prije tjedan dana zadesila naš grad i okolna naselja, kao i općine Jasenovac i Lipovljani, podsjetila nas je koliku moć ima priroda. 
Jasno je da se ovaj dio Hrvatske s ovakvom nepogodom nikada do sad nije suočio, barem u novijoj povijesti.

Materijalna šteta je ogromna, u Lipovljanima se neslužbeno govori o milijunskoj šteti, ali najvažnije od svega je da nema ljudskih žrtava. Najvažniju ulogu u saniranju materijalne štete i ovoga puta, kad je njihovim sugrađanima najteže, odradili su naši novljanski vatrogasci, pripadnici VZG Grada Novska – naši heroji! Više od tjedan dana neumorno su sanirali oštećenja na gospodarskim i sakralnim objektima, kao i na obiteljskim kućama u gradu i svim prigradskim naseljima Grada Novske. 

Nakon nepogode, dojavljena je 581 lokacija kojoj treba pomoć pri saniranju krovišta. Od toga su novljanski vatrogasci uspjeli sami sanirati čak 481!

U pomoć su im došli pripadnici Javnih postrojbi Varaždin, Koprivnica, Đurđevac, Daruvar, kao i DVD Hrvatska Dubica., kojima su naši dečki neizmjerno zahvalni. Ovim putem vam se želimo zahvaliti u ime svih građana Novske – vi ste istinski ponos i primjer našeg grada.

Premda bismo htjeli da ovaj članak odiše pozitivnom emocijom, savjest nam ne dopušta da ne spomenemo tragediju u Vukovarsko-srijemskoj županiji, gdje je hrabri vatrogasac Zvonko Drmić poginuo za vrijeme vatrogasne intervencije vezane uz saniranje štete nastale nevremenom. Ta nesreća samo naglašava koliko je ovaj poziv opasan i kolikom se riziku vatrogasci svakodnevno izlažu kako bi pomogli drugima oko sebe.