Grad NOVSKA Službene stranice

NOVsky festival i ove godine u Novskoj - 15.9.2023.

NOVsky festival i ove godine u Novskoj - 15.9.2023.

NOVsky Art&Science festivala u organizaciji Udruge mladih Novska, Grada Novske i Razvojne agencije NORA, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, ove se godine četvrti put otvara u petak, 15. rujna 2023. godine u 11 sati u gradskom parku. NOVsky Art & Science festival je cjelodnevna manifestacija koja se ističe specifičnim spojem znanosti i umjetnosti koji se nadopunjavaju i stvaraju zanimljiva i edukativna iskustva kroz igru i zabavu. Festival četvrtu godinu okuplja znanstvenike, sveučilišne profesore, nastavnike, popularizatore znanosti, voditelje udruga te djecu koja svakodnevno sudjeluju u nastavnim i izvannastavnim aktivnostima vezanim za STEM područje. Izlagači imaju priliku kroz interaktivne radionice i edukacije prezentirati svoja dostignuća i zanimljivosti otkrivene tijekom godine, a djeca izoštriti komunikacijske i prezentacijske vještine.

Ove godine, iz mnoštva zanimljivih STEM i ART tema ističemo Mobilni planetarij Odiseja, krevet od čavala, Upps we have 180° rotation, radionice robotike, programiranja, skejtanja, modelarske, grafiterske meteorološke radionice, lansiranje raketa, pisanje 3D olovkama i još mnogo zanimljivih aktivnosti. Edukacija i zabava se nastavljaju i u večernjim satima kada se družimo uz glazbu i light show DJ FVLCRVM.

Program otvaranja festivala znanosti i umjetnosti NOVsky

10:00 Početak festivala znanosti i umjetnosti NOVsky

11:00 Otvorenje festivala znanosti i umjetnosti NOVsky

  • pozdravna riječ Tijane Šapina, predsjednice Udruge mladih Novska
  • kratko obraćanje Maje Fabek, glavne koordinatorice Festivala
  • kratko obraćanje Antonije Mirosavljević, ravnateljice OŠ Novska
  • kratko obraćanje Marije Kušmiš, gradonačelnice grada Novske
  • kratko obraćanje Robertina Štajdohar, pročelnice županijskog Upravnoga odjela za obrazovanje, kulturu, šport, mlade i civilno društvo 
  • kratko obraćane Ive Ivanković, državne tajnice Ministarstva znanosti i obrazovanja