Grad NOVSKA Službene stranice

Povijesni uspjeh kuglačkog kluba „BELINA-NOVSKA“

Povijesni uspjeh kuglačkog kluba „BELINA-NOVSKA“

Kuglački klub „BELINA-NOVSKA“ iz Novske, osnovan 2009. godine od  igrača koji žive i rade u gradu Novskoj, koji su se bavili raznim sportovima, ali najmanje sa kuglanjem, započeo je sa kuglačkim natjecanjem u 3. hrvatskoj kuglačkoj ligi zona Sisak - Bjelovar do 2014. godine, kada ulazi u viši rang natjecanja, u 2. hrvatsku kuglačku ligu - regija sjever. Dana 11. ožujka 2023. godine na kuglani u Koprivnici, odigrano je posljednje 18. kolo u 2. hrvatskoj kuglačkoj ligi - regija sjever za sezonu 2022./23., nakon kojega je 
kuglački klub „BELINA-NOVSKA“ iz Novske, ostvario povijesni uspjeh, osvajanje 1. mjesta a time i izravan ulazak u 1. B hrvatsku kuglačku ligu - regija sjever.  Uspjeh je još veći u tome što je klub ušao među 32 najbolja kuglačka kluba u Republici Hrvatskoj. 

Regija sjever obuhvaća daleko veće gradove nego što je grad Novska, od Čakovca, Varaždina, Zagreba, Koprivnice, Bjelovara, Siska, Kutine, Slavonskog Broda, Požege, Osijeka. To su gradovi u kojima postoji veći broj klubova i igrača pa je time uspjeh kuglačkog kluba „BELINA-NOVSKA“ još veći. Ovaj vrijedan uspjeh ostvarili su igrači Zoran Potočki, Hrvoje Crnojević, Zoran Mađar, Darko Jurić, Dubravko Semenjuk, Vjekoslav Jurić, Zvonko Fijačko, Ivan Grebenar, Vinko Klarić, Matija Barišić, Ivica Cink, Ivan Šlibar i Ivan Štivojević. Klub se može pohvaliti da ima 3. igrača među prvih 10. u 2. hrvatskoj kuglačkoj ligi - regija sjever u sezoni 2022./23. od 110 igrača, i to: Zoran Potočki (2. mjesto sa prosjekom 572 čunja); Hrvoje Crnojević (5. mjesto sa prosjekom 562 čunja) i Zoran Mađar (7. mjesto sa prosjekom 560 čunjeva). Osim toga, prvi puta u povijesti novljanskog kuglanja, grad Novska imati će u slijedećoj kuglačkoj sezoni dva kluba u 1. B hrvatskoj kuglačkoj ligi – regija sjever, KK „BELINA-NOVSKA“ i KK „Novska“, što je za mali grad kao što je Novska, ogroman uspjeh. Sretno kuglačkom klubu „BELINA-NOVSKA“ i u slijedećoj sezoni.