Grad NOVSKA Službene stranice

Prodana posljednja zemljišta u Poduzetničkoj zoni Zapad

Prodana posljednja zemljišta u Poduzetničkoj zoni Zapad

Danas su u Poduzetničkoj zoni Zapad, gradonačelnik Marin Piletić i vlasnik tvrtke Big boys gradnja d.o.o. Mario Kozić, potpisali Ugovor o kupoprodaji zemljišta kojim su prodana i posljednja tri zemljišta ukupne površine 7493 m2 u Poduzetničkoj zoni Zapad, koja su do tada bila u vlasništvu Grada Novske.

Navedeni ugovor potpisan je u svrhu obavljanja proizvodnjo-gospodarske djelatnosti i to: gradnje proizvodno poslovnog pogona za izgradnju montažno armirano-betonskih obiteljskih i stambenih objekata, prema Poslovnom planu kupca koji je sastavni dio ponude Kupca. Investicija je ovo vrijedna 20 milijuna kuna, a otvorit će 21 novo radno mjesto.

Gradonačelnik Piletić izjavio je: “Danas smo sa tvrtkom Big Boys d.o.o. potpisali ugovor o kupoprodaji posljednje tri parcele u Poduzetničkoj zoni Zapad, koje su bile u vlasništvu Grada Novske. Ovim kupoprodajnim ugovorom, koji je potpisan sa tvrtkom Big Boys d.o.o., Grad Novska više nema niti jednu slobodnu parcelu u Poduzetničkoj zoni Zapad, a zahvaljujući našem javnom natječaju i poslovnom planu tvrtke Big Boys d.o.o. u sljedećoj investiciji očekujemo još jednu proizvodnu halu te 21 novo radno mjesto. Kupoprodajni ugovor smo potpisali ovdje u sjedištu tvrtke Big Boys, koje je izgrađeno uz pomoć bespovratnih europskih sredstava, županijske razvojne agencije Simora ali i uz entuzijazam i dobro poslovno vođenje vlasnika, g. Kozića. Nadalje, s obzirom na najave Vlade Republike Hrvatske, HŽ infrastrukture i osiguranih sredstava kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti, ovdje možemo očekivati i javne investicije, odnosno izgradnju drugog kolosijeka, rekonstrukciju postojećeg kolosijeka te izgradnju pothodnika koji će povezati Obrtničku ulicu i ulicu Vladimira Nazora te sa novom ulicom koje će se nadovezati na postojeću, Obrtničku ulicu.

Mario Kozić, vlasnik tvrtke Big boys gradnja d.o.o.: “Prije svega hvala gradonačelniku i gradskoj vlasti koji su nam zaista pomogli da idemo u pravcu kupnje posljednjih parcela upravo u Poduzetničkoj zoni Zapad. Na navedenoj lokaciji već posjedujemo infrastrukturu za proizvodnju betona, što je industrija koja ne postoji u široj okolici. Nakon završetka projekta sa betonarom, odlučili smo kako ćemo nastaviti sa investicijama. Plan nam je na nova tri zemljišta, koja su površine oko 7.500 metara kvadratnih, izgraditi pogon za proizvodnju montažnih i armirano-betonskih kuća i stambenih objekata. Cilj nam je je izgraditi halu površine 1.500 metara kvadratnih, a želja nam je da poslujemo na taj način da kupac dođe u halu gdje ćemo mu isprojektirati sve što je potrebno te ga u istoj hali i napraviti jer na taj način drastično ubrzavamo samu gradnju objekata.