Grad NOVSKA Službene stranice

Šesta generacija učenika u Katoličkoj osnovnoj školi u Novskoj

Šesta generacija učenika u Katoličkoj osnovnoj školi u Novskoj

U ponedjeljak, 5. rujna započela je nova nastavna godina u kojoj je, u Katoličkoj osnovnoj školi u Novskoj, upisano 19 novih prvašića. Oni su, u pratnji svojih roditelja, danas po prvi puta došli u svoju školu kao njezini novi učenici te započeli svoje obrazovanje. Na ulazu u školu, dočekale su ih njihove učiteljice Marija Lucić i učiteljica u nastavi produženog boravka Jelena Leko. Nakon toga, uslijedio je program dočeka i prijema prvašića na kojem su sudjelovali predstavnici učenika svih razreda pod vodstvom učiteljice Ivane Marušić. 
Izvedene su prigodne recitacijske, plesne i glazbene točke, a po završetku programa, ravnatelj Krunoslav Juraković uputio je novim učenicima riječi dobrodošlice.

Kazao je da Katolička škola u Novskoj danas postaje bogatija za još jednu generaciju učenika, šestu po redu, te da će svi djelatnici i učitelji nastojati dati sve o sebe kako bi boravak učenika u ovoj školi postalo važno odgojno i obrazovno razdoblje u njihovu životu. Također je prenio pozdrave požeškog biskupa Antuna Škvorčevića, osnivača Škole. Zahvalio je roditeljima na povjerenju koje su iskazali upisavši svoju djecu u novljansku katoličku školu. Potom su pozdravnu riječ uputile i učiteljice Marija Lucić i Jelena Leko, a zatim su učenicima podijeljeni prigodni pokloni i pripremljeni udžbenici kojima su učenici napunili svoje prazne torbe. Susret je završen međusobnim druženjem prvašića i njihovih roditelja koji su se u radosnom ozračju 
uputili svojim domovima.