Grad NOVSKA Službene stranice

Otvoreni bienalni sajmovi

Otvoreni bienalni sajmovi "BIAM" i "ZAVARIVANJE"

Bienalni sajmovi, 23.  po redu BIAM međunarodni sajam alatnih strojeva i alata sa temom SAPO – sajam podugovaranja i 26. po redu Međunarodni sajam zavarivanja i antikorozivne zaštite, održavaju se od 19. do 22. travnja na Zagrebačkom velesajmu. Ovi sajmovi su idealna prigoda da se poslovnim posjetiteljima i partnerima predstavi najnovija ponuda, te posljednja tehnološka dostignuća i tehnologija s područja alatnih strojeva, zavarivanja i antikorozivne zaštite.

Sajam se održava s ciljem poticanja međusobne poslovne suradnje i pozitivnog djelovanja na poslovnu aktivnost u sektoru industrije. Kao odgovor na potrebe globalizacije, koja zahtijeva veliku prilagodljivost prilikama i procesu nadzora, ove je godine naglasak na podugovaranju, odnosno specijaliziranju određenih djelatnosti u svrhu ekonomičnijeg raspolaganja resursima. 

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je u utorak, 19. travnja svečano otvorio sajam istaknuvši kako na ovim bienalnim sajmovima sudjeluje 270 izlagača iz 26 zemalja, te je naglasio kako očekuje veliki interes poslovne publike, ne samo iz Hrvatske, nego i iz susjednih zemalja. Otvorenju sajma prisutvovao je i gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan, te gradonačelnik Hrvatske Kostajnice Tomislav Paunović. Nazočnima se obratila i voditeljica podružnice Zagrebački velesajam Dina Tomšić koja je rekla kako je Zagrebački velesajam uz podršku Grada Zagreba pripremio bogat stručni program koji prati globalne trendove proizvoda i pružanja usluga, konstatirajući kako će ovi sajmovi značiti dodatan vjetar u leđa zagrebačkom, ali i hrvatskom poduzetništvu.