Grad NOVSKA Službene stranice

Turizam

Na području grada Novske turizam postaje sve značajnija grana gospodarstva. Blizina Parka prirode Lonjsko polje, bogata lovišta i razvijeni lovni turizam, izletište Novljansko jezero, novljanske šetnice i priznanje „Zeleni cvijet“ Hrvatske turističke zajednice već niz godina profilirali su Novsku kao jedan od najljepših malih kontinentalnih gradova Hrvatske.

Grad Novska značajno je prometno, cestovno i željezničko čvorište, stoga se trenutno pozornost daje tranzitnom turizmu. Novska kao zapadnoslavonski grad predstavlja vezu slavonskih šuma i posavskih voda. Novljansko područje bogato je lokacijama koje imaju preduvjete za sportsko-rekreacijski turizam, posebice se tu izdvaja Novljansko jezero kao sve omiljenije izletište za sve uzraste željne uživanja u prirodnim ljepotama.

Cjelokupni ambijent predstavlja veliki potencijal za sportsko-rekreacijski turizam, a bogatstvo šuma, biljnog i životinjskog svijeta samo dodatno upotpunjuju doživljaj.
Šetnice, staze za trčanje, planinarske, cikloturističke, jahanje, igrališta za djecu i sve što je potrebno za jedan sportsko-rekreacijski odmor uskoro bi moglo dobiti i svoje mjesto na novljanskom izletištu s brojnim izvorima pitke vode.
Novska se u zadnje vrijeme profilirala kao Grad športa - suvremeno opremljena športska dvorana, kuglana za hrvatske prvoligaše, brojna igrališta, nogometna, rukometna i košarkaška, boćalište i streljana, teretane, teniski tereni ali i već spomenuto izletište za rekreaciju preduvjeti su potrebni kako bi privukli sportaše profesionalce, ali i rekreativce za sve vrste športskih aktivnosti u zatvorenim i otvorenim prostorima. Aktivnosti tijekom cijele godine ostvaruju se kroz rad 27 športskih udruga u gradu i prigradskim naseljima, a pet udruga u tehničkoj kulturi okupljeno je u Gradsku zajednicu tehničke kulture (Letački klub ATLAS, Motoklub ŠKORPION). Vrhunski športski rezultati i priznanja sastavni dio su njihova rada.

Spoj rijetko očuvane tradicije i suvremenosti koje nudi vrijeme u kojem živimo odlika su koja krase ovaj mali, uređeni i najzapadniji grad Slavonije – Novsku.

Mi Vas čekamo!