Grad NOVSKA Službene stranice

Dijana Kadliček nova ravnateljica Dječjeg vrtića "Radost" Novska

Gradski su vijećnici, među ostalim, raspravljali i donosili odluke o stanju u prometu i kriminalitetu na području Grada Novske i djelokrugu rada Policijske postaje Novske za 2014. godinu, zatim o nezaposlenosti na području Grada Novske, te prijedlogu Odluke o najpovoljnijoj ponudi za prodaju građevinskog zemljišta u Poduzetničkoj zoni „Zapad“, prijedlogu Odluke o ustrojstvu gradske uprave i službi Grada, prijedlogu Odluke o koeficijentima za obračun plaća službenika i namještenika u Gradskoj upravi, a točka dnevnog reda bila je i odluka o razrješenju i imenovanju ravnatelja Dječjeg vrtića "Radost" Novska. Nakon vijećničkih pitanja, a koje su ovaj puta postavili Nedo Klarić (HSP), Ivica Andošević (HČSP), Siniša Kesić (HSS) te Ivica Vulić i Marija Kušmiš (HDZ) slijedile su informacija stanju u prometu i kriminalitetu na području Grada Novske i djelokrugu rada Policijske postaje Novske, za 2014. godinu, koju je gradskim vjećnicima prezentirao zamjenik načelnika PP Novska Predrag Klarić i informacija o nezaposlenosti na području Grada Novske koju je podnijela Irena Vdović.

Obje su informacije, nakon sadržajne rasprave, usvojene. Novi investitor u Poduzetničkoj zoni "Zapad" je domaća tvrtka "Hakadesch" d.o.o., koja je izabrana za najpovoljnijeg ponuđača prema javnom natječaju za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta u Zoni. Tvrtka je za zemljište ponudila 36,08 kuna za kvadratni metar, odnosno ukupno 350.100 kuna, te se obvezala na zapošljavanje više od stotinu radnika. Prema odluci gradskih vijećnika Grad Novska ima novi upravni odjel, i to za gospodarstvo, poljoprivredu, komunalni sustav i prostorno uređenje, kojim se sjedinjuju dosadašnji upravni odjeli za komunalni sustav, prostorno uređenje i imovinske poslove te za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam i fondove EU, a u svrhu povezivanja poslova u službi i stvaranja uvjeta za razvoj gospodarstva u cjelini te izgradnje komunalne infrastrukture“.

Prijedlog Upravnog vijeća Dječjeg vrtića „Radost“ Novska da se umjesto dosadašnje ravnateljice vrtića Ljerke Vidaković, ravnateljicom imenuje Dijana Kadliček iz Novske, odgojiteljica djece rane i predškolske dobi, izazvao je burnu rapravu vijećnika. Oporba je ustvrdila da se radio o političkom obračunu sa suprugom bivšeg gradonačenika, dok je s druge strane predsjednik Upravnog vijeća i zamjenik gradonačelnika Vedran Mihaljević izjavio da se odluka Upravnog vijeća temelji na želji za novim, pozitivnim promjenama u radu ove gradske ustanove. Na kraju, vjećnici su većinom glasova usvojili izmjene u članstvu u odborima i povjerenstvima Gradskog vijeća, te u nadzornim odborima tvrtiki u većinskom vlasništvu Grada Novske.