Grad NOVSKA Službene stranice

Održan pakrački sajam "Slavonski banovac"

Sedmi po redu Sajam ruralnog razvoja "Slavonski banovac" održan je 7. i 8. studenog u Pakracu, s ciljem predstavljanja potencijala kontinentalne Hrvatske, njene turističke ponude kao i ponude svih tradicionalnih vrijednosti. Ove godine, na štandovima se predstavilo oko osamdeset izlagača iz 7 hrvatskih županija, a zemlja partner za ovu manifestaciju bila je Republika Slovačka.

Otvorenju sajma nazočili su Njegova Ekscelencija veleposlanik Republike Slovačke u Republici Hrvatskoj Juraj Priputen sa zamjenicom, saborski zastupnik Franjo Lucić, župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević, gradonačelnik Grada Pakraca Davor Huška i gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan. Direktorica Poduzetničkog centra Pakrac Ivana Orban pozdravila je sve prisutne te izjavila kako se raduje što se svake godine Sajam oplemenjuje dodatnim sadržajima, te  se zahvalila Slovacima što su ovom Sajmu dali međunarodni karakter. Gradonačelnik Huška u svom govoru se zahvalio Republici Slovačkoj, kao zemlji partneru, na odličnoj suradnji, kao i svim izlagačima koji su se predstavili na štandovima.

Narodni vez, rukotvorine i tkanje, na sajmu su između ostalog predstavile i članice kreativne Udruge žena "Iskra" iz Novske, a članovi  Moto kluba "Škorpion" Novska okušali su se u pripremanju graha na prvom Grahfestu u kojem su sudjelovale 43 ekipe iz okolnih mjesta. Gradonačelnik Novske Vlado Klasan izjavio je kako je posjetio ovaj Sajam u svrhu održavanja dobrosusjedskih odnosa i kako bi dao potporu udrugama iz Novske koje su Sajmu dale svoj doprinos te naglasio važnost promoviranja svoj kraja.