Grad NOVSKA Službene stranice

Završetak 1. faze radova na deponiji

Završetak 1. faze radova na deponiji "Kurjakana"

Nastavljaju se radovi na uređivanju reciklažnog dvorišta deponije "Kurjakana",  u petak 23. listopada, započeli su radovi na asfaltiranju spomenutog dvorišta. Time ujedno završava prva faza saniranja odlagališta, a nastavak radova očekuje se nakon dogovora s Fondom za zaštitu okoliša.

Radilište su obišli gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan i zamjenik gradonačelnika Vedran Mihaljević, kako bi se upoznali sa daljnjim tijekom radova. 

U prvu fazu radova investirano je oko 2,8 milijuna kuna čime su uređeni prilazni putevi, kolna vaga, te je postavljena ograda oko odlagališta.  Danijel Koren, predstavnik tvrtke Koming d.o.o. iz Koprivnice, koja izvodi radove uređenja gradskog deponija smeća na  lokaciji "Kurjakana", izjavio je kako se završna faza asfaltiranja gornjeg dijela reciklažnog dvorišta privodi kraju. Gradonačelnik Vlado Klasan iskazao je zadovoljstvo viđenim napretkom radova kazavši kako, unatoč nekim insinuacijama da Grad Novska ne napreduje, ovo dokazuje da građevinska mehanizacija radi na svakom koraku, od Kurjakane sve do industrijske zone- rekao je gradonačelnik.