Grad NOVSKA Službene stranice

Bikeri od Prevlake do Vukovara ujedinjeni u karavani sjećanja "Zajedno u ratu, zajedno u miru"

Moto Klub Korčula je, u suradnji s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata i moto klubovima iz cijele Hrvatske, organizirao tradicionalnu vožnju motorima od Prevlake (13.11.2016.) do Vukovara (18.11.2016.), u povodu obilježavanja 25. godišnjice Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. Karavana bikera pod imenom „Zajedno u ratu, zajedno u miru“ vozi se u pet etapa, a putem se u brojnim hrvatskim gradovima organiziraju ručkovi, večere i prenoćišta za sudionike Karavane.

Bikere su u poslijepodnevnim satima u srijedu, 16. studenog dočekali gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan sa zamjenikom Vedranom Mihaljevićem, te članovi Moto kluba "Škorpion" Novska, koji su za sudionike Karavane pripremili okrijepu na središnjem trgu kod fontane "Ogrc". Predstavnici Gradske uprave su zajedno s članovima MK "Škorpion" i sudionicima Karavane, zapalili svijeće kod spomen- obilježja poginulim braniteljima u Gradskom parku. Koordinator karavane, predsjednik MK Korčula Đani Radovanović izjavio kako MK Korčula kao inicijator već devetu godinu za redom organizira karavanu "Prevlaka – Vukovar" s ciljem spajanja juga i istoka Hrvatske uz sjećanje na sve hrvatske branitelje, naglasivši kako su oni najzaslužniji što se možemo slobodno kretati Lijepom našom.

"Ove godine je karavani pristupio najveći broj sudionika, iako nam vrijeme nije išlo na ruku i uvjeti na cesti su bili loši, no to nas nije spriječilo da zajedno krenemo prema Vukovaru kako bi sudjelovali u koloni sjećanja" – kazao je predsjednik MK Korčula Đani Radovanović. Gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan rekao je kako su sudionici ustrajni unatoč lošim vremenskim prilikama, naglasivši kako to samo pokazuje njihovo poštovanje prema onima koji su svoje živote položili na oltar Domovine.