Grad NOVSKA Službene stranice

Četiri razreda Područne škole Brestača posjetila Gradsko klizalište i Kuću Djeda Mraza

Turistička zajednica Grada Novske je, u okviru manifestacije "Advent u Novskoj", osigurala brojne popratne sadržaje koji upotpunjuju Gradsko klizalište i Kuću Djeda Mraza. TZGN se pobrinula i za promoviranje našeg Gradskog klizališta, te je ujedno obavijestila sve škole, dječje vrtiće i ostale ustanove okolnih gradova i općina o mogućnostima organiziranih dolazaka na "Advent u Novskoj".

Klizalište su već posjetili učenici osnovne škole iz Pakraca, a nakon njih su organizirani posjet najavili i učitelji Područne škole Brestača. Maleni Brestovljani su u četvrtak, 22. prosinca zajedno sa svojim učiteljima uživali na Gradskom klizalištu, a nakon klizanja ugrijali su se u Kući Djeda Mraza. Ondje ih je dočekao nasmiješeni Djed Mraz s kojim su pogledali nekoliko crtanih filmova.

Klizalište su posjetila sva četiri razreda Područne škole u Brestači prvi, drugi, treći i četvrti razred s pripadajućim učiteljicama, Emili Jurjević, Ivana Valentić Tomić, Ljerka Vukelić, te učiteljem Zlatkom Šagutom. "Prvo obrazovno razdoblje je pri kraju, gradivo je obrađeno i vrijeme je da s djecom posjetimo Grad u svrhu rekreacije. Naš Grad nam je to omogućio, otvoreno je klizalište i Kuća Djeda Mraza i mi smo odlučili da je možda korisnije ovo poslijepodne provesti vani, nego u učionici" – izjavila je učiteljica Ljerka Vukelić.

Naglasila je kako je inicijator posjeta Gradskom klizalištu učitelj Zlatko Šagut, koji je ujedno i uredio interijer Kuće Djeda Mraza. Kazala je kako su njegov prijedlog prije dva tjedna iznijeli na roditeljskom sastanku. "Svi roditelji su prihvatili prijedlog, a zajedno smo čak i organizirali  darove za naše učenike. Djeca se zabavljaju i lijepo im je, razveselili su se  darovima i oduševljeni su klizalištem, što možete vidjeti iz priloženog" – istaknula je učiteljica Ljerka Vukelić.

Učenike su na klizalištu posjetili i gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan, te voditeljica Turističko – informativnog centra Milijana Dižep Margetić. Nakon što je završila projekcija crtanih filmova za djecu, Djed Mraz im je darivao prigodne poklone. Učiteljica Ljerka Vukelić je iskoristila ovu prigodu kako bi u ime djelatnika i učenika Područne škole Brestača, te Društva naša djeca Brestača, svim građanima Grada Novske čestitala Božić, te im je poželjela sve najbolje u 2017. godini.