Grad NOVSKA Službene stranice

DVD Stara Subocka na 86. Skupštini prezentiralo rad za proteklo četverogodišnje mandatno razdoblje

Dobrovoljno vatrogasno društvo Stara Subocka je u subotu, 4. veljače održalo 86. izbornu i izvještajnu Skupštinu u Društvenom domu u Staroj Subockoj. Skupštini su nazočili gradonačelnik grada Novske Vlado Klasan, direktor tvrtke Novokom Vinko Debeljak, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Novske Davor Štimac, počasni predsjednik VZGN Martin Marenić, tajnica VZGN Sanja Bilandžija Ožoga, dozapovjednik VZ SMŽ i zapovjednik DVD-a Lipovljani Zlatko Pješ, te predstavnici DVD-a. Izabrana su nova radna tijela Skupštine, odnosno voditeljstvo u sastavu Danijela Zrinski Brnušak, Mijo Radić i Tina Duvnjak, dok je za zapisničara izabrana Mirela Kovačević. Za predsjednika DVD-a Stara Subocka jednoglasno je izabran Miroslav Zrinski, za zapovjednika Tomislav Crnojević, a za tajnicu Mirela Kovačević.

U Izvješću upravnog odbora navedeno je kako je odbor održao ukupno 34 sjednice, te je istaknuto da DVD Stara Subocka broji ukupno 146 članova, od čega je 26 pomažućih, 41 pričuvni, 13 veterana, 26 izvršnih, 10 operativnih i 40 članova mladeži i podmlatka. "Sudjelovali smo na raznim manifestacijama i odazivali se svim pozivima prijateljskih Društava na njihove Skupštine i vatrogasna natjecanja. Zahvaljujemo se ljudima koji prate rad našeg Društva, gradonačelniku Vladi Klasanu i Gradu Novska, Vatrogasnoj zajednici SMŽ i Grada Novske, tvrtki "Vatropromet", te svim ostalim sponzorima" – stoji u Izvješću, kojeg je pročitala Danijela Zrinski Brnušak.

Izvješće zapovjedništva pročitala je Tina Duvnjak navodi kako su protekle godine imali ukupno 6 intervencija, od čega jedan požar i 5 tehničkih intervencija. "U proteklom mandatnom razdoblju sudjelovali smo na ukupno 78 intervencija s 242 vatrogasca, te utrošili 890 radnih sati, od toga 14 požara, 58 poplava (46 u 2013. godini). Predsjednik VZGN Davor Štimac zaslužnima je uručio vatrogasna priznanja za 10, 20, 30 i 40 godina uspješnog rada u DVD-u Stara Subocka, te je Miji Stočeku uručio značku vatrogasnog veterana. Predsjednik DVD-a Miroslav Zrinski zahvalnice je uručio gradonačelniku Vladi Klasanu, predsjedniku VZGN Davoru Štimcu, DVD-u Lipovljani, tvrtki "ZM-promet", OPG "Gračaković" i OPG "Crnojević".

"Za protekle 4 godine tijekom kojih sam surađivao s vama mogu reći samo da vam izražavam poštovanje u ime svih sugrađana ovog Grada i svoje osobno jer vi svoje slobodno vrijeme dajete za vatrogastvo i ponekad ugrožavate svoje živote kako bi pomogli drugima i to bez naknade" – izjavio je gradonačelnik Vlado Klasan, konstatirajući kako je vatrogastvo najduža tradicija svakog malog mjesta. Predsjednik VZGN Davor Štimac naglasio je kako u cijeloj Sisačko-moslavačkoj županiji za vatrogastvo najviše izdvaja Grad Novska, te se zahvalio članovima Društva na svim intervencijama, osposobljavanjima i natjecanjima kojima su dali svoj doprinos.