Grad NOVSKA Službene stranice

Europski tjedan sporta

Europski tjedan sporta

Udruga „NORA“ obilježit će „ Europski tjedan sporta“ dana 26.09.2019.godine u 19:00 sati u Sportskoj dvorani , Tina Ujevića 2, Novska, promotivnim vježbanjem, namijenjenim svima, bez obzira na dob i tjelesnu pripremljenost. 

Europski tjedan sporta obilježava se u cijeloj Europi, po peti puta na inicijativu Europske Komisije, u tjednu od 23.do30.rujna 2019.godine, sa ciljem promocije sporta i tjelesne aktivnosti tijekom cijele godine, što značajno pridonosi dobrobiti europskih građana.

Tema kampanje Tjedna sporta je „BE ACTIVE“, što je odgovor na izazov kojim se suočava društvo ,a to je nedostatak tjelesne aktivnosti, sa negativnim posljedicama na zdravlje ljudi, gospodarstvo i ukupno društvo.

Obilježavanju Europskog tjedna sporta uključit će se i gradske institucije: Gradska uprava Dječji vrtić“Radost“, Osnovna škola, Srednja škola, Gradska knjižnica i čitaonica „Ante Jagar“, Pučko otvoreno učilište, Udruga mladih, Atletski klub „NoGA“, Razvojna agencija „NORA“, NOVOKOM d.o.o.

Udruga „NORA“, obilježavajući Europski tjedan sporta „otvorenih vrata“, poziva sve zainteresirane građane na sudjelovanje u promociji tjelesne aktivnosti za zdrav i kvalitetan život.