Grad NOVSKA Službene stranice

Grad Novska nastavlja opremanje - vatrogasna kombi vozila dobili DVD Novska, Kozarice i Plesmo

Na kraju godine uz čestitke za narednu 2020. godinu, vatrogascima VZG Novska i darovi, na prigodnoj svečanoj primopredaji uručeni su ključevi vatrogasnih kombi vozila, za DVD Novsku, DVD Kozarice i DVD Plesmo, ključeve je uručio Marin Piletić, gradonačelnika i Miroslav Zrinski, predsjednik VZ Grada Novske.

- Ovo je nastavak opremanja naših Dobrovoljnih vatrogasnih  društava, a nabavkom kombi vozila za DVD Novsku, Kozarice i Plesmo, svako društvo sada ima kvalitetno vozilo za rad i prijevoz članova, naglasio je Miroslav Zrinski, predsjednik.

Grad Novska cijeni rad novljanskih vatrogasaca i nastavlja s potporama, kako je na uručenju ključeva rekao gradonačelnik Piletić, „ljude koji su nebrojno puta gasili požare i pomagali drugima u nevolji“.

- Uz  pomoć Grada Novske i vlastitim sredstvima, tijekom ove godine s potporom od oko pola milijuna kuna, za uređenje DVD Novska sa 160 tisuća kuna uredili smo nove prostorije, postavljena su velika garažna vrata zgradi,  u tu je investiciju uloženo 120 tisuća, a nedavno smo pored stare zgrade, legaliziranjem nove zgrade Vatrogasnog doma, postali jedinstveni Vatrogasni dom, što je također koštalo,  za troškove legaliziranja objekata oko 100 tisuća kuna, rekao je u dobrodošlici u novouređenom prostoru DVD-a Novska, Draško Vuković, predsjednik.

U svečanoj prigodi predsjednik VZG Novska, Miroslav Zrinski,  DVD Novska, Draško Vuković i Zlatko Pješ, ravnatelj JVP Novska, koja je s radom započela u lipnju ove godine, ističu nastavak  i kontinuitet dobre suradnje društava VZG Novska, na korist svih mještana i građana.

Svečanosti su uz zapovjednike i predsjednike DVD-a, nazočili, zamjenik gradonačelnika Siniša Kesić i Martin Marenić, počasni predsjednik VZG Novska.