Grad NOVSKA Službene stranice

Grad Novska sudjelovao na sajmu investicijskih projekata "REXPO 2016" Gradonačelnik stupio u kontakt sa zlatnim sponzorom sajma

Grad Novska je ponovno predstavio svoje potencijale i Poduzetničku zonu na dvodnevnom međunarodnom sajmu investicijskih projekata "REXPO 2016" u Zagrebu, kojeg na državnoj razini smatraju ključnim mjestom za promociju investicijskih potencijala. Prema službenim podacima na sajmu se okupilo više od tisuću sudionika i posjetitelja, a svi nazočni imali su priliku prisustvovati stručnim raspravama, panel konferencijama, edukacijskim predavanjima, te poslovnim sastancima.

Sajam se ove godine održavao 24. i 25. studenog, a prvog dana sajma na svečanom otvorenju, nazočili su gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan, zamjenik gradonačelnika Vedran Mihaljević, te pročelnica novljanskog Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, komunalni sustav i prostorno uređenje Eva Đurić. Ostvareni su kontakti s tvrtkama; "BBCC - British Business Centre Croatia" , koja promovira hrvatsko  - britanske gospodarske odnose, "Colliers International" koja povezuje vlasnike nekretnina s investitorima, te "Euro Immobilien Group" koja je specijalizirana za ulaganja u sektoru nekretnina.
 

Najveći interes izazvao je zlatni sponzor ovogodišnjeg izdanja REXPO sajma – turska investicijska tvrtka Global Ports Holding, čiji je predsjednik Uprave, gospodin Mehmet Kutman, osobno došao na sajam u pratnji važnih suradnika i partnera. Budući da su naglasili kako žele proširiti portfelj investicija u Hrvatskoj, veliki broj zainteresiranih poslovnih ljudi dugo je čekao na red kako bi stupio u kontakt s predstavnicima Global Ports Holdinga. S predsjednikom Uprave Mehmetom Kutmanom osobno je razgovarao gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan, koji ga je tom prigodom upoznao s benefitima koje novljanska Poduzetnička zona nudi potencijalnim investitorima.

Gradonačelnik Klasan je gospodinu Kutmanu spomenuo odlične odnose Grada Novske s turskim veleposlanstvom u Republici Hrvatskoj, te je istaknuo kako su predstavnici veleposlanstva već bili u službenom posjetu Gradu Novska. Gospodin Kutman je kazao kako ga je savjetnica turskog veleposlanika u RH Ebru Arisoy izvijestila o svim potencijalima našeg Grada, te da mu je prenijela sve impresije koje je stekla prilikom posjeta.

"Nastavljajući tradiciju odlaska na sve moguće tribine i konferencije gospodarskog sadržaja na kojima promoviramo Grad Novsku, nazočio sam i sajmu investicijskih projekata "REXPO 2016", kako bi što više investitora upoznao s mogućnostima koje im se nude u našoj Poduzetničkoj zoni" – rekao je gradonačelnik.

Turski investitor Mehmet Kutman, kojemu je gradonačelnik prezentirao našu Poduzetničku zonu, pregledao je naše promidžbene materijale, nakon čega je komentirao kako je zainteresiran za bolje upoznavanje s potencijalima novljanske Poduzetničke zone. Također je najavio kako planira osobno, sa svojim predstavnicima iz Turske i Španjolske, obići Poduzetničku zonu u Novskoj, kako bi sagledao sve potencijale koji bi u budućnosti rezultirali poslovnom suradnjom s Gradom Novska.