Grad NOVSKA Službene stranice

„Tržnica domaćih proizvoda Novske“ – platforma koja povezuje proizvođače i kupce

„Tržnica domaćih proizvoda Novske“ – platforma koja povezuje proizvođače i kupce

Sve vrste sezonskog povrća, voće, jaja, sirevi, med, mesni proizvodi, cvijeće, žitarice, stočna hrana i drugi proizvodi u ponudi, mogli su se kupiti putem Online tržnice domaćih proizvoda novljanskih OPG-a i poljoprivrednih proizvođača.

Radi izvanredne situacije s koronavirusom, ova platforma koju je pokrenula Razvojna agencija NORA Novska, kako bi povezala proizvođače i kupce, ali i promicala lokalne proizvođače, Online „Tržnica domaćih proizvoda Novske“ ispunila je cilj.

Osim što su mogli naručiti potrebo, kupcima je roba dostavljana na kućnu adresu.

"Željeli smo stanovnicima Grada Novske i okolnih područja olakšati pristup domaćoj, zdravoj hrani te samim time i potaknuti razvoj lokalnih poljoprivrednika. Na listi ponude nalazio se kontakt svakog OPG-a, ponuda proizvoda, a kupac je upitom ili putem e-mail adresu, dogovarao s poljoprivrednikom i način dostave" – istaknula je Vida Iličić, ravnateljica Razvojne agencije NORA.

Uspjeh rada tijekom proljeća i ljeta, ravnateljica očekuje da će i ove jeseni „Tržnica domaćih proizvoda Novske“ ponuditi domaće proizvode, a broj OPG i ponuda biti još veći.

TONSKI PRILOG: Vida Iličić