Grad NOVSKA Službene stranice

382 intervencije Vatrogasne zajednice grada Novske u 2014. godini

382 intervencije Vatrogasne zajednice grada Novske u 2014. godini

U ponedjeljak,  20. travnja Vatrogasna zajednica Grada Novske održala je redovnu izvještajnu Skupštinu u Društvenom domu u Brestači. Skupštinu je predvodio predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Novske Davor Štimac koji je okupljenima ukratko obrazložio godišnje izvješće o radu u protekloj godini. Nakon usvajanja dnevnog reda izabrano je novo radno predsjedništvo u sastavu Davor Štimac, Miroslav Zrinski i Kristijan Čutić. Za zapisničara je izabrana Sanja Bilandžija, za ovjerovtelje zapisničara Željko Erdeš i Darko Artić, te za verifikacijsko povjerenstvo Ivica Crnojević, Ivan Pal i Ivica Štrk.

DVD Brestača osnovano je davne 1925. godine, što znači da ove godine slavi 90. godišnjicu osnutka. Kako bi svojim doprinosom uveličali početak slavljenja ove obljetnice, članovi VZG-a Novske odabrali su upravo DVD Brestaču kao domaćina ove skupštine. Tim povodom okupljenima se s nekoliko riječi obratio i zapovjednik DVD-a Brestača Kristijan Čutić, koji je objavio da će se slavlje obljetnice održati 12. rujna. Na redovnoj izvještajnoj skupštini Vatrogasne zajednice Grada Novske prisustvovao je i veliki broj delegata okolnih vatrogasnih zajednica,te počasnih gostiju, od kojih su se neki prisutnima obratili sa prigodnim riječima.

 Predsjednik VZG-a Novske Davor Štimac u svom izlaganju istaknuo je da su u protekloj godini uz pomoć Grada Novske nabavili vozila za potrebe vatrogasaca što je uvelike skratilo vrijeme dolaska do mjesta intervencija, te se ovom prilikom u ime VZG-a Novske zahvalio Gradonačelniku jer Grad Novska izdvaja predviđeni postotak za vatrogastvo, te na prepoznavanju njihovih djelatnosti i pravovremenom doznačivanju financijskih sredstava ostvarenih iz gradskog proračuna. U 2014. godini na području VZG-a Novske bilo je 382 intervencije koje nam dokazuju da je vrijednost spašene imovine skoro tri puta veća od štete koja je nastala požarom. I VZG-a Novske proteklu godinu pamti po iznimnim poplavama i po svim područjima na kojima su intervenirali. Plan rada za 2016. godinu je prije svega poboljšati ustroj i organizaciju, ali i organizirati razna natjecanja kao i sudjelovati na njima.

Gradonačelnik Vlado Klasan naglasio je kako je izrazito ponosan na zajedništvo koje smo pokazali u ovim vremenskim nepogodama koje su nas zatekle u prošloj godini, te je svim članovima VZG-a Novske izrazio poštovanje u svoje ime i u ime svih sugrađana Grada Novske. Vatrogasna zajednica Grada Novske osnovana je 27. kolovoza 1993. godine kao stručna i humanitarna udruga, od posebnog državnog interesa, u koju je udruženo 10 dobrovoljnih vatrogasnih društava koja djeluju na površini od 319 km kvadratnih. Zajednica ima ukupno 1231 člana, od čega 135 operativnih, 201 aktivnih-izvršnih, 259 pričuvnih, 362 djece i mladeži, 93 veterana, 10 počasnih i 171 pomažućeg člana.