Grad NOVSKA Službene stranice

Antologijski koncert ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO u Novskoj

Cjelovečernji plesni rođendanski koncert „Antologija III“, LADO - ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske, zasigurno će kod novljanske publike ostati zapamćen.

U prepunoj Sportskoj dvorani, izborom pjesama i plesova ansambl LADO oduševio je publiku, znali su to nagraditi dugotrajnim pljeskom, a članice i članovi ansambla više su puta u pojedinim točkama i na kraju koncerta izlazili na bis, s dodatkom iz koreografije.

Za nastup u Novskoj, umjetnički voditelj Andrija Ivančan, odabrao je koreografije, Slavonska kola, Katarina zlata hći, Opa hipi jurane, Na te noge tanane, Plesovi starog Trogira, Šokački sastanak, Baranjska žetva, Kamen goro prozeleni rano, Bunjevačko momačko kolo, Vrličko kolo, Drmeš, Đurđevačke fele, Podravski svati.

"Bilo nam je lijepo ovdje, publika nas u Novskoj prihvaća na jedan sjajan način", nakon koncerta je rekao Andrija Ivančan, umjetnički voditelja ansambl LADO.

TON: Andrija Ivančan

"Ansambl LADO više puta je gostovao u Novskoj, uvijek na radost Novljana, u povodu blagdana Božića kada su izvodili Adventske koncerte, uz Dan grada i blagdan Lukova, a ovim koncertom obilježili su svoju 70. obljetnicu rada", kazala je Marija Kos Šaka, voditeljica TZG Novske, koji su bili i organizatori koncerta u Novskoj.