Grad NOVSKA Službene stranice

Biskup Antun Škvorčević zaželio učenicima uspješan početak školske godine

Prvog dana nove školske godine učenike, roditelje i djelatnike Katoličke osnovne škole u Novskoj, pozdravio je Antun Škvorčević, požeški biskup. Katolička osnovna škola u Novskoj otvorila je svoja vrata novoj generaciji učenika, kako je na početku kazao biskup, škola odgaja mlade „da promiču dobro zajednice povezano s evanđeoskim vrijednostima“

- U središtu svoga rada Katolička škola ima osobu djeteta, u smislu obrazovanja, učenja i stjecanja znanja, ali posebno u smislu odgojnom i to baš u onome koje iskustvom ima Crkva tijekom dvije tisuće godina, rekao je požeški biskup Antun Škvorčević, na početku nove školske godine u Katoličkoj školi u Novskoj. Biskup Škvorčević naglasio je kako Katolička škola nije „neka ideološka škola već obiteljsko mjesto, produžena obitelj, zajednica odrastanja i odgoja, gdje će učenici postajati ljudi prožeti ljudskim i kršćanskim vrijednostima“.

Biskup je podsjetio kako u Požegi pored Katoličke osnovne škole koju pohađa 340 učenika, djeluje i Gimnazija s oko dvjestotinjak učenika, dok je u Virovitici  četvrta generacija osnovaca te stotinjak gimnazijalaca. 

Katolička osnovna škola Novska s radom je započela prošle godine s 13 prvašića, a novu školsku godinu pohađati će isti broj učenika koji su upisani u prvi razred. Za njih su učenici drugog razreda izveli prigodan program.

Učiteljica prvašićima je Ivana Božić dok će učiteljica Ivana Marušić učiti drugi razred. U vrijeme produženog  boravka djece u školi s njima će biti Jelena Bandić, učiteljica.

Na dužnost ravnatelja od ove školske godine imenovan je Krunoslav Juraković,  do nedavno kapelan u župi sv. Luke Evanđeliste.