Grad NOVSKA Službene stranice

DVD Brestača pobjednici VI. Vatrogasnog izazova

DVD Brestača pobjednici VI. Vatrogasnog izazova

U organizaciji VZG Novska, VZG Kutina i VZO Lipovljani, a u sklopu Lipovljanskih susreta, u nedjelju 23. kolovoza održan je VI. Vatrogasni izazov Lipovljani-Novska-Kutina. Ove godine sudjelovale su vatrogasne ekipe iz sedam županija podijeljene u 22 ekipe, a ove godine natjecanje je poprimilo i međunarodni oblik jer su sudjelovale i ekipe iz prijateljskog grada Mengena, te bratsko društvo „Bizovik“ iz Ljubljane.


Predsjednik VZG Novska Davor Štimac izvijestio je da se na prostorima Lipovljana, Novske i Kutine nalazi 10 punktova koje mora obići svaka ekipa jer vježbe boduje i ocjenjuje operativni centar. „Zadaci koje vatrogasci moraju obaviti su oni s kojima se susreću u svakodnevnom radnom danu, a cilj je riješiti ih u što kraćem zadanom vremenu.“- rekao je Zlatko Pješ ispred organizacijskog odbora VI. Vatrogasnog izazova Lipovljani-Novska-Kutina.


Prvo mjesto u muškoj konkurenciji osvojili su vatrogasci DVD-a Brestača, drugo mjesto zauzeo je DVD Bizovik, na trećem mjestu je ekipa DVD-a iz Podravskih Sesveta, dok je na četvrtom mjestu ekipa iz Mengena. U ženskoj konkurenciji zasluženo prvo mjesto osvojio je DVD Bizovik, druga je vatrogasna ekipa iz Vrapča, dok je treće mjesto zauzela ženska vatrogasna ekipa iz Čakovca. 


Gradonačelnik Vlado Klasan obišao je punktove koji su se nalazili na području grada Novske, pa tako i jedan od najatraktivnijih punktova koji se nalazio na Novljanskom jezeru na kojemu su natjecatelji imali zadatak u što boljem vremenu veslajući prijeći određenu rutu, te su simulirano spašavali unesrećene utopljenike. Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što je ove godine natjecanje između ostalog i međunarodno, te je dodao da je ponosan što kao predstavnik Grada i pokrovitelj može prisutvovati ovom događaju.