Grad NOVSKA Službene stranice

Grad Novska najveće gradilište na području Sisačko-moslavačke županije

Grad Novska najveće gradilište na području Sisačko-moslavačke županije

"Novska definitivno jest najveće gradilište u Sisačko – moslavačkoj županiji. Samo na projektu Aglomeracije, vrijednom 123 milijuna kuna, radimo rekonstrukciju vodovodne mreže ovdje u gradu Novska, a svi stanovnici naših prigradskih naselja dobiti će mogućnost priključka na kanalizaciju."

"Naši stanovnici dobit će besplatan priključak na kanalizacijsku mrežu. Trenutno je u postupku javna nabava i natječaj za izgradnju uređaja za pročišćavanje čime Novska dobiva najsuvremeniju opremu kojom će sve otpadne vode završe na uređaju za pročišćavanje, a ne u Lonjskom polju"

– istaknuo je gradonačelnik Marin Piletić, tijekom obilaska gradilišta koja je obišao s Ivom Žinićem, županom, Mariom Filipovićem, direktorom novljanskog Vodovoda i suradnicima. Projekt se realizira s 98 posto financiran iz europskih i nacionalni sredstava u partnerstvu s Hrvatskim vodama i Vladom Republike Hrvatske.

TONSKI PRILOG: Marin Piletić

Gradonačelnik dodaje kako radovi obuhvaćaju rekonstrukciju vodoopskrbe u dužini od 12 kilometara te izgradnju 46 kilometara nove kanalizacijske mreže. Ističe i kako je Novska u prvih nekoliko mjeseci ove godine dobila i tri nova investitora koji će graditi poslovne objekte u Poduzetničkoj zoni Novska.

elim da ovo, najveće gradilište ovog trena u našoj županiji, preraste i čitava županija doista postane veliko gradilište, što ona dobrim dijelom već jest. Uskoro kreću radovi i na području Kutine gotovo pola milijarde kuna, prije toga su već skoro odrađeni radovi u Petrinji više od 350 milijuna kuna, ali i ostali gradovi i općine u našoj županiji će također dobiti modernu vodovodnu i kanalizaciju mrežu"

– rekao je župan Žinić, naglasivši, „Novska, uz kvalitetnu infrastrukturu, sve više postaje moderan grad privlačan za dolazak ljudi, za razvoj gospodarstva i turizma“ te se zahvalio gradonačelniku na suradnji u svim projektima koje Grad Novska provodi u partnerstvu sa Sisačko-moslavačkom županijom.

TONSKI PRILOG: Ivo Žinić