Grad NOVSKA Službene stranice

Grad Novsku posjetio i savjetnik Veleposlanstva Republike Kazahstan u RH

Gradonačelnik grada Novske Vlado Klasan i dalje ustraje u uspostavljanju odnosa s brojnim veleposlanstvima u Republici Hrvatskoj. Naime, gradonačelnik je na nedavno održanoj proslavi 68. godišnjice Dana Republike Indije imao priliku upoznati savjetnika veleposlanstva Republike Kazahstan u RH Madi Ismailova, te ga je tom prigodom pozvao u službeni posjet Gradu Novskoj.

Savjetnik veleposlanstva Madi Ismailov rado se odazvao pozivu, te je u utorak, 14. veljače došao u prvi službeni posjet našem malom slavonskom gradiću. Po dolasku u Gradsku upravu srdačno su ga dočekali gradonačelnik Vlado Klasan, zamjenik Vedran Mihaljević, te pročelnice Gradske uprave zajedno sa polaznicima stručnog osposobljavanja. Gradonačelnik je u prisustvu svojih najbližih suradnika održao kratku powerpoint prezentaciju Poduzetničke zone, te je putem promotivnih spotova Novljanskog jezera i manifestacije "Advent u Novskoj" savjetnika veleposlanstva pobliže upoznao s mogućnostima koje se u Novskoj pružaju građanima, posjetiteljima, ali i potencijalnim investitorima.

Gradonačelnik je istaknuo kako je sve dosadašnje veleposlaničke posjete inicirao isključivo u svrhu prezentacije naše Poduzetničke zone, koja će nakon izgradnje industrijskog kolosijeka biti najperspektvnija poduzetnička zona u Republici Hrvatskoj. "Pozvali smo veleposlanstvo Kazahstana u RH upravo kako bi razgovarali o prednostima koje pružamo potencijalnim investitorima i naglasak njegovog službenog posjeta je upravo na gospodarskoj suradnji, te naravno sportskoj i kulturnoj" – rekao je gradonačelnik Klasan, zahvalivši se savjetniku veleposlanstva na dolasku.

Savjetnik veleposlanstva zahvalio se gradonačelniku na pozivu i svim važnim informacijama koje su mu prezentirane, rekavši kako će o svemu obavijestiti i Ministarstva vanjskih poslova, turizma, sve župane, kao i potencijalne investitore u Kazahstanu. Gradonačelnik je uručio prigodni poklon s autohtonim proizvodima našeg kraja, dok je savjetnik veleposlanstva Republike Kazahstan u RH gradonačelniku poklonio nekoliko monografija koje predstavljaju prirodne ljepote Kazahstana. Po završetku prezentacije savjetnik veleposlanstva je u pratnji gradonačelnika i njegovog zamjenika obišao Poduzetničku zonu "Novska, Poduzetničku zonu "Zapad" i tvrtku "Hakadesch", zapuštene pogone tvrtke "Kony", tvrtku "Metaflex", te Novljansko jezero.