Grad NOVSKA Službene stranice

Gradonačelnik i ravnateljica Glazbene škole u Novskoj potpisali ugovor o subvencioniranju kupnje novog klavira

Gradonačelnik i ravnateljica Glazbene škole u Novskoj potpisali ugovor o subvencioniranju kupnje novog klavira

U uredu gradonačelnika je, u utorak 24. studenog, upriličeno svečano potpisivanje ugovora o subvencioniranju kupnje koncertnog klavira. Ugovor su potpisali gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan i ravnateljica Glazbene škole u Novskoj Dunja Uroić, koja je kao inicijator, najvećim djelom zaslužna za nabavu novog klavira.  Glazbena škola u Novskoj obiluje mladim talentiranim glazbenicima koji na najbolji mogući način prezentiraju svoju školu ali i Grad Novsku, a nabavkom novog klavira učenici će svoja umijeća podići na još višu razinu.
 


Grad Novska je za ovaj projekt iz gradskog Proračuna izdvojio 100 tisuća kuna, i prema riječima gradonačelnika, daljnja suradnja planirana je i nakon realizacije projekta zavičajnog muzeja i koncertne dvorane, ali i na raznim manifestacijama u organizaciji Grada, u kojima su učenici Glazbene škole u Novskoj i do sada sudjelovali nebrojeno puta i svojom su neupitnom kvalitetom oduševljavali u svakoj prigodi. 

"Naravno da ćemo učiniti sve da našu Glazbenu školu podignemo na još višu razinu, a u pregovorima s ravnateljicom imamo u planu organiziranje Međunarodnog natjecanja u glasoviru. Pozivam sugrađane da u što većem broju dolaze na koncerte učenika, koji ulažu ogroman trud i rad zajedno sa svojim profesorima, i da ih nagrade onim za što oni žive- mali, od srca topli pljesak", rekao je gradonačelnik koji je ovom prigodom čestitao ravnateljici na pokretanju inicijative za realizaciju ovog projekta. 

Ravnateljica Dunja Uroić ovim putem se zahvalila gradonačelniku i Gradskoj upravi što su prepoznali projekt kupnje klavira i što sufinanciraju velik udio novca, te je dodala kako su učenici zaslužili novi instrument i naglasila kako će im on u budućnosti omogućiti da organiziraju razna natjecanja i koncerte, koje do sada nisu bili u mogućnosti organizirati zbog jako loše kvalitete postojećeg klavira.