Grad NOVSKA Službene stranice

Gradsku upravu posjetili brestovljanski učenici

Učenici Područne škole u Brestači, zajedno sa svojim učiteljima Ljerkom Vukelić, Ivanom Tomić i Zlatkom Šagutom, su u ponedjeljak 16. studenog posjetili Gradsku upravu, u kojoj ih je dočekao gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan. Posjet Gradskoj upravi započeli su obilaskom Gradske vijećnice u kojoj su učenici imali priliku biti mali vijećnici i upoznati se sa radom Gradske uprave.

Gradonačelnikovi mali zamjenici, Monika Mareš i Jakov Vukelić, pomogli su gradonačelniku u održavanju reda na sjednici, a vijećnik Mateo Varga predložio je da se postave golovi za nogomet, nakon čega su ostali vijećnici njegov prijedlog razmotrili i usvojili ga većinom glasova malih gradskih vijećnika. Gradonačelnik je vijećnicima naglasio kako je ovo za njega obvezujuća odluka, rekavši kako će se potruditi da golove dobiju što je prije moguće.

Veselo je bilo i u uredu gradonačelnika, a posjet je završio u maloj vijećnici, gdje su se maleni brestovljani zasladili bombonima, a usput su iskoristili posljednju priliku kako bi gradonačelniku uputili svoja pitanja. Učiteljica Ljerka Vukelić rekla je da su, u sklopu integrirane nastave učenici, osim Gradske uprave, posjetili i Gradsku knjižnicu i čitaonicu Ante Jagar, te svoju matičnu školu, Osnovnu školu Novska.