Grad NOVSKA Službene stranice

Kreću radovi na energetskoj obnovi još jedne stambeno poslovne zgrade u Novskoj

Postavljene su skele, a dovozom građevinskog materijala uskoro će započeti i radovi na energetskoj obnovi stambeno poslovne zgrade u ulici Kralja Tomislava.

Zgrada dobiva novu fasada i toplinsku zaštitu, a u okviru poslova izmijeniti će se oko 360 prostornih metara površine krovišta. Radove izvodi Zidarsko uslužni obrt  „Komljenović“ iz Novske, vlasnika Nedjeljka Komljenovića, koji su do sada uspješno i u roku završavali ovakve  poslove na području Grada Novske.

Kako je rekao vlasnik, građevinske radove na ovoj zgradi  trebali bi završiti do kraja mjeseca rujna.

Inače navedeni poslovi na ovoj  stambeno poslovnoj zgradi sufinancirani su sa 70 posto sredstava Grada Novske. Ukupan iznos je  504 tisuće kuna, od čega stanari i korisnici prostora plaćaju 151. tisuću kuna.

Projekt energetske obnove izradila je tvrtka „Spektar“ projekt Lipovljani, nadzor radova vršiti će arhitekt Roman Ovad, a ugovor o energetskoj obnovi u lipnju su potpisali Tomislav Bogojević, direktor Novokoma i Nedjeljko Komljenović, vlasnik Zidarskog uslužnog obrta „Komljenović“.

Broj energetski obnovljenih zgrada na području Grada raste, učinkovitu energetsku zaštitu prema najavama među slijedećom objektima koji su na redu dobiva i stambena zgrada na Trgu Gjure Szabe 7.