Grad NOVSKA Službene stranice

Novi investitor u poduzetničkoj zoni Novska - Centar za vozila Hrvatske

Novi investitor u poduzetničkoj zoni Novska - Centar za vozila Hrvatske

U Poduzetničkoj zoni „Novska“, Centar za vozila Hrvatske planira otvoriti novu, moderniju i veću „stanicu za tehnički pregled vozila“. Ugovor o kupoprodaji zemljišta u zoni s gradonačelnikom Marinom Piletićem, potpisao je u maloj Gradskoj vijećnici Davorin Pavlović, predsjednik Uprave CVH, u nazočnosti Mladena Markača, savjetnika pri CVH i počasnog građanina Grada Novske.

Centar za vozila Hrvatske d.d. je stručna organizacija koja kao javnu ovlast obavlja poslove organiziranja i jedinstvenog provođenja tehničkih pregleda i registracije vozila u Republici Hrvatskoj. Centar za vozila Hrvatske vlasnik je stanice za tehnički pregled u Novskoj, Potočna ulica 14. Nekretnina na kojoj se trenutno nalazi stanica za tehnički pregled prostorno je ograničena, što dovodi do poteškoća u radu kada na tehnički pregled istovremeno pristupi veći broj vozila. Stoga je Centar za vozila Hrvatske d.d.uputio pismo namjere Gradu Novska za kupnju predmetne nekretnine u Poduzetničkoj zoni Novska u svrhu izgradnje novog objekta stanice za tehnički pregled u koji bi se preselila djelatnost provođenja tehničkih pregleda i registracije vozila.

Predsjednik Uprave CVH, Davorin Pavlović, kazao je kako bi se gradnjom nove stanice povećao i broj zaposlenika. Projekt je vrijedan oko 8 milijuna kuna.

Gradonačelnik je prigodom potpisivanja Ugovora naglasio potrebu za većim pogonom za tehnički pregled vozila, s obzirom da je sadašnja pregledna stanica nedovoljnih kapaciteta, a gradnjom nove, vozači dobivaju suvremeniji i veći pogon za pregled ispravnosti svojih vozila, a Poduzetnička zona Novska još jednog investitora.