Grad NOVSKA Službene stranice

Održan koncert “Sedamdesete” učenika Glazbene škole Novska

Održan koncert “Sedamdesete” učenika Glazbene škole Novska

U dvorani Glazbene škole u Novskoj u ponedjeljak, 18. svibnja održan je koncert iz ciklusa “Mimo klasike” pod nazivom “Sedamdesete”.

Koncert je otvorio Mali zbor Glazbene škole pod klavirskom pratnjom prof. Kristine Lučić Andrijanić, a izveli su “Un poquito cantas” tradicijsku pjesmu iz Južne Amerike i “Lan ćemo brati” tradicijsku pjesmu iz Švedske.

Mali zbor je izveo i drugu točku “Mama mia” uz Luciju Kovačević na flauti i klavirsku pratnju Lorene Dragomanović. Treću točku “Oblivion” (Astor Piazzolla) izveo je Jura Dević na harmonici uz klavirsku pratnju Nastasie Belje. Sandro Bjelanović je odsvirao na gitari i otpjevao “Have you ever seen the rain” Johna Fogertya. Otpjevana je i pjesma “She’s a lady” od Paula Anke kao peta točka koncerta u izvedbi tria : Sandra Bjelanovića, Stephany Domitrović i Jure Devića.

Nakon toga je uslijedila “La musica di notte” od Đele Jusića u izvedbi Malog zbora i Tamburaškog sastava Glazbene škole. Kao zadnja točka programa otpjevana je “Imagine” od Johna Lennona u izvedbi Malog i Velikog zbora, pod klavirskom pratnjom Nastasie Belje i dirigentice Kristine Lučić Andrijanić.