Grad NOVSKA Službene stranice

Održana

Održana "Jasenovačka milja"

Povodom proslave Dana Općine Jasenovac i 20 godina "Bljeska" održana je u Jasenovcu ulična utrka štefeta "Jasenovačka milja". Sudjelovalo je oko stotinjak mladih atletičara iz 7 klubova sjeverozapadne Hrvatske. Trčalo se u 6 kategorija: limači/limačice, mlađi kadeti/kadetkinje te stariji kadeti/kadetkinje. 
Trčalo se središtem Jasenovca, a brojni gosti imali su priliku vidjeti uzbudljive utrke. JAK je nastupio sa 4 štafete: limači, koji su osvojili prvo mjesto (Marko Mađerić, Jurica Movrić, David Grgić i Fran Markulin) zatim dvije ekipe limačica koje su zauzele 4. i 5. mjesto. Pobjedu su ostvarile i starije kadetkinje u sastavu Marija Jakovljević, Silvija Alich, Ivana Jurić i Marina Tomić. Nakon natjecanja organizirano je druženje svih sudionika.


"Nije bilo lako organizirati utrku, tim više što nam vrijeme nije bilo naklonjeno, jer je kiša padala gotovo do samog počatka natjecanja. Ipak, svi gosti su zadoljovni, i najavili dolazak slijedeće godine" rekao je Neven Šepović te se posebno zahvalio svima koji su sudjelovali u organizaciji.