Grad NOVSKA Službene stranice

Poduzeće Podobnik iz Novske dobitnik je priznanja HGK-Županijske komore Sisak

Poduzeće Podobnik iz Novske dobitnik je priznanja HGK-Županijske komore Sisak

Gospodarsko vijeće HGK Županijske komore Sisak i ove je godine donijelo odluku o dodjeli priznanja za kontinuirano poslovanje tvrtkama koje obilježavaju dugogodišnje djelovanje i to prema kriteriju da spomenute tvrtke imaju prosječno više od 5 zaposlenika  i da ove godine slave 20, 30, 50 i 70 godina djelovanja. Svečana dodjela priznanja  i dodjela Plakete Kristalna kuna i Plakete Zlatna kuna u kategorijama malih, srednjih i velikih trgovačkih društava održana je  u petak, 18. rujna u Sisku. 
Dodjela priznanja započela je s medijskim kućama,  za 70 godina rada priznanje je dobio Petrinjski radio, nagradu je preuzeo Mario Gršić, dok je za 50-godišnji kontinuirani rad priznanje dobio Radio Sisak- Totalni FM,  priznanje je  preuzela direktorica Radio Siska, Vlatka Jurašinović.
Petrinjska tvrtka Vodopskrba Kupa, dobila je priznanje za 30-godišnji uspješan rad, a priznanje  je uručeno direktoru Svetozaru Krotinu. Poduzeće Andona koje s bavi proizvodnjom glazbenih instrumenata i elemenata za glazbene instrumente, dobilo je priznanje  za 20 godina uspješnog rada, koje je  uručeno Adriani Kelher. Nagradu za 20 godina poslovanja za uzgoj kaktusa u obitelji Bešlić uručeno je Katarini Bešlić. Još jedna nagrada odlazi u Petrinju u Obrazovni centar Kotva za 20 godina poslovanja u obrazovanju,  priznanje je  u ime poduzeća preuzeo Rašid Zuko. 
Priznanje HGK Županijske komore Sisak ove godine odlazi i u Novsku, priznanje za 20-godišnji uspješan rad dobilo je poduzeće Podobnik d.o.o. koje je onovano u studenom 1995. godine na inicijativu građevinskog tehničara Marijana Podobnika.  

Osim obnove 350 oštećenih kuća u ratu, ova građevinska tvrtka u proteklih je 20 godina uspješno izgradila i obnovila brojne objekte ne samo u našoj županiji nego i u drugim dijelovima Hrvatske. U ime poduzeća Podobnik d.o.o. priznanje za 20 godina kontinuiranog poslovanja preuzeo je direktor Darko Đilas. 
Dodjela priznanja Plakete Kristalna kuna uručeno je Turbomehanici iz Kutine, a priznanje za inovativnu tvrtku dodijeljeno je također kutinskom poduzeću Agriva d.o.o. 

Dodjela priznanja Plaketa Zlatne kune za ostvarene rezultate u razvitku
gospodarstva Sisačko-moslavačke županije tijekom 2014. godine:

-    u kategoriji malih trgovačkih društava uručeno je poduzeću  OPTIPLAST d.o.o. Sisak  

-    u kategoriji srednjih trgovačkih društava poduzeću VIVERA d.o.o. Glina 

-    u kategoriji velikih trgovačkih društava poduzeću  MLIN I PEKARE d.o.o. Sisak 


Svečanoj dodjeli priznanja u HGK - Županisjkoj komori Sisak u ime Grada Novske nazočio je zamjenik gradonačelnika Vedran Mihaljević.