Grad NOVSKA Službene stranice

Polaznici stručnog osposobljavanja potpisali ugovore sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje

Polaznici stručnog osposobljavanja potpisali ugovore sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje

Nakon što je sredinom studenog 16 novih polaznika stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa potpisalo ugovore s Gradom Novska, u četvrtak 26. studenog, potpisali su Ugovor sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje- područni ured Kutina, u maloj vijećnici Grada Novske. Ovo je peta generacija polaznika stručnog osposobljavanja od kako se ova poticajna mjera provodi u Gradu Novskoj, a sadašnji polaznici već su raspoređeni na radna mjesta po pojedinim upravnim odjelima, te su preuzeli sve ugovorne obveze. 

Osim polaznika, potpisivanju ugovora nazočili su, pročelnica Ivanka Zečević-Šolta i rukovoditeljica Odjela za tržište rada HZZ- područni ured Kutina Mihaela Munko sa stručnim suradnicima. "Ugovori se potpisuju tripartitno, potpisuje ih poslodavac, u ovom slučaju Grad Novska, Hrvatski zavod za zapošljavanje i polaznici, a ugovorima su definirana međusobna prava i obveze."- izjavila je Mihaela Munko, naglasivši kako potpisivanje ovog ugovora polaznicima omogućava prekid stručnog osposobljavanja u bilo kojem trenutku, te je dodala da s Gradskom upravom imaju odličnu suradnju. 

Pročelnica Ivanka Zečević-Šolta naglašava kako su polaznici ugovorno obvezani položiti Državni stručni ispit najduže u roku 3 mjeseca od isteka stručnog osposobljavanja, te da je ugovorom određena i visina naknade koju polaznici ostvaruju, u ovom slučaju 2.400  kuna plus troškovi prijevoza. "Zadovoljstvo mi je, što kroz ovu poticajnu mjeru, imamo priliku pomoći mladima na njihovom putu prema ostvarenju željenih ciljeva, jer polaganjem stručnog ispita stvaraju temelj prema kojemu će se razvijati dalje u budućnosti."- rekao je gradonačelnik.