Grad NOVSKA Službene stranice

RK Moslavina pobjednik 6. Memorijalnog rukometnog turnira „Božidar Pugelnik“

Nova uprava RK“Novska“ nastavila je s tradicijom održavanja Memorijalnog rukometnog turnira „Božidar Pugelnik“. Ovogodišnji, šesti po redu, održan je 19. listopada u Školskoj sportskoj dvorani a u okviru obilježavanja Dana Grada. Ovaj je turnir, kako kažu organizatori, najmanji je znak zahvalnosti prema gospodinu Pugelniku, koji je svojim radom u sportu i ljubavi prema rukometu omogućio klubu "RK Novska" da radi, funkcionira i postoji.

Memorijal je započeo u 12 sati na Gradskom groblju sa polaganjem vijenca, na grob preminulog  Božidara Pugelnika, te palenjem svijeća kod centralnog križa na Gradskom groblju u spomen na sve umrle rukometaše i sportske djelatnike. Potom su u službenim prostorijama Kluba predstavljana  foto galerija svih rukometaša i rukometašica

Uslijedilo je svečano otvorenje turnira, a prisutnima su se obratili predsjednik ZSU Grada Novske i ZSSU SMŽ Josip Šimunović, predsjednik RK Novska Jurica Kinderman te gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan. U svom nastupu gradonačelnik Klasan posebno je pozdravio i obitelj Pugelnik, te zaželio svim sudionicima turnira dobre sportske rezultate.

U sportskom dijelu turnira nastupile su ekipe RK“Moslavina“ Kutina, RK "Slavija" Staro Petrovo Selo, RK "Ilova" Grubišno Polje i domaćin, RK "Novska".

U prvom susretu RK Moslavina je savladala domaćina 26:18, dok je u drugom nastupu RK Ilova pobijedila RK Slaviju 28:22. U utakmici za treće mjesto u regularnom dijelu RK Novska i RK Slavija odigrali su 18:18, a nakon izvođenja sedmeraca pobjeda je pripala igračima iz Starog Petrovog Sela rezultatom 21:20. Pobjednik turnira je RK Moslavina, koja je u finalu savladala Ilovu 28:17.

Treba dodati da je Memorijalni turnir bio i humanitarnog karaktera, jer se prikupljala donacija, odnosno novčana pomoć za bivšeg rukometaša RK Novska Ivana Filipovića, koji se nalazi na liječenju i rehabilitaciji u Dubrovniku.