Grad NOVSKA Službene stranice

Savjet mladih Grada  Novske organizirao tribinu o stipendiranju

Savjet mladih Grada Novske organizirao tribinu o stipendiranju

Grad Novska je među prvima u Hrvatskoj po izdvajanju za stipendije jer je obrazovanje mladih među prioritetima Gradske uprave na čelu s gradonačelnikom Vladom Klasanom i stipendije se dodjeljuju putem javnog poziva.

Za predstojeću akademsku i školsku godinu Grad Novska će izdvojiti 1.600.000 kuna za studentske i učeničke stipendije. Učeničke stipendije za redovno školovanje izvan mjesta prebivališta iznose mjesečno 320,00 kuna, a studentske stipendije za redovne studente iznose 560,00 kuna. Učeničke stipendije se isplaćuju za 10 mjeseci, a  studentske za 11 mjeseci, dok se za  mjesec kolovoz  ne isplaćuju. Uskoro će biti raspisan Javni poziv za dodjelu učeničkih i stipendijskih stipendija i svi se mogu javiti u Upravni odjel za društvne djelatnosti i javnu nabavu Grada Novske za eventualna pitanja i predaju dokumentacije,  rekao je zamjenik gradonačelnika Veran Mihaljević.

Viša stručna suradnica za društvene djelatnosti, pravne poslove i javnu nabavu Grada Novske   Karolina Šimičić Crnojević je predstavila uvjete natječaja zainteresiranim studentima i ujedno skrenula pozornost na pojedine odredbe Ugovora o stipendiranju kao i svih navedenih uvjeta koji se moraju ispoštovati tijekom akademske i školske godine.

Nakon prijavljene dokumentacije očekuje se odluka Povjerenstva za dodjelu stipendija koja će biti javno objavljena na službenoj stranici Grada Novske- rekla je Karolina Šimičić Crnojević.

Tribinu je organizirao Savjet mladih Grada Novske u subotu, 24. rujna u Gradskoj vijećnici Grada Novske, kako bi se budući studenti i učenici upoznali sa visinom stipendije i svim ostalim uvjetima kao i potrebitom dokumentacijom rekla je u izjavi za RPN predsjednica Savjeta Nikolina Jurić koja se ujedno zahvalila zamjeniku gradonačelnika Veranu Mihaljeviću i višoj stručnoj suradnici  Karolini Šimičić Crnojević što su detaljno predstavili program stipendiranja.

Iz Gradske uprave Grada Novske poručuju svim zainteresiranim učenicima i studentima za stipendiranje, neka prate službenu stranicu Grada Novske na kojoj će do 1. listopada biti objavljen Javni poziv putem kojeg će se vršiti prijave i dostavljati potrebita dokumentacija.