Grad NOVSKA Službene stranice

Službeno su zatvorene 19. sportske igre mladih u Splitu

Službeno su zatvorene 19. sportske igre mladih u Splitu

Simboličnim gašenjem olimpijskog plamena u četvrtak, 27. kolovoza, službeno su zatvorene  „Sportske igre mladih“ na splitskim Prokurativama. Na igrama je ove godine sudjelovalo preko 130 tisuća djece iz regije, a natjecatelji iz Hrvatske sveukupno su osvojili 28 medalja. Zdravko Marić, predsjednik Sportskih igara mladih, rekao je da se u Splitu okupilo preko 500 finalista iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, te je dodao da su se djeca natjecala u malom nogometu, rukometu, uličnoj košarci, odbojci, tenisu, stolnom tenisu, šahu, graničaru, utrci na 60 metara te odbojci na pijesku.

Sportske igre mladih zatvorenima je proglasio ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar. „Ovo je prekrasan događaj, ovakav trud i entuzijazam se rijetko viđa, organizirati 130 tisuća djece da se druže i stvaraju nova prijateljstva doista je impresivan uspjeh.“

                                                                              

Grad Novska je pokazao da podržava ovakav način promicanja sporta među mladima jer je Osnovna škola Novska u svibnju ove godine, bila sudionikom ovog natjecanja, a upravo radi toga zatvaranju igara u Splitu, pored ostalih visokih dužnosnika, zagrebačkog i splitskog gradonačelnika Milana Bandića i Ive Baldasara, prisustvovao je i gradonačelnik Novske Vlado Klasan.