Grad NOVSKA Službene stranice

Turneja radosti Sportskih igara mladih – četvrtu godinu za redom u centru Novske održavaju se zabavna sportska događanja

Centar grada Novske je u srijedu, 26. travnja bio prepun pozitivne energije, koju je već 4. godinu za redom donijela Turneja radosti Sportskih igara mladih. Otvorenju su nazočili gradonačelnik Novske Vlado Klasan, zamjenik gradonačelnika Vedran Mihaljević,  glasnogovornica Sportskih igara mladih Tihana Butorac, voditeljica TIC-a Milijana Dižep Margetić, te ravnateljice osnovnih škola iz Novske, Rajića i Lipovljana, te ravnatelj OŠ Jasenovac. U okviru otvorenja gradonačelnik Klasan je zajedno s predstavnicima SIM-a i osnovnoškolcima simbolično zapalio plamen igara, a atmosferu su plesnom točkom zagrijale članice PNAK "Iskrice" iz Lipovljana.

Tihana Butorac, glasnogovornica Sportskih igara mladih izrazila je zadovoljstvo što su i ove godine, zahvaljujući gradonačelniku Vladi Klasanu koji je ovaj projekt prepoznao kao vrlo kvalitetan, dobili priliku organizirati igre u Novskoj. "Veselje je tim veće što nas je poslužilo vrijeme, tako da naše sportske aktivnosti možemo održati na otvorenom" – istaknula je. Sportske igre mladih se održavaju već 21 godinu za redom, a paralelno s njima, kroz turneju radosti igre obilaze lokalne zajednice i gradove po cijeloj Hrvatskoj.

"Zadovoljstvo je što se danas po četvrti puta u povijesti grada Novske ovdje održavaju Sportske igre mladih. Od 2013. godine kada sam dobio ponudu da participiramo u organizaciji ove manifestacije, koja je sada i međunarodnog karaktera, prihvatio sam suradnju, koju uspješno realiziramo svake godine" – rekao je gradonačelnik Klasan, dodavši kako je cilj projekta potaknuti mlade na sportske aktivnosti. Također je naglasio kako na ovaj način s vrlo malo sredstava uveseljavaju najmlađe žitelje grada Novske, zaključivši kako te osmijehe i radost ne može nitko platiti.

Uime nazočnih ravnatelja obratila se ravnateljica OŠ Josipa Kozarca Lipovljani Mirjana Faltis, koja je izjavila kako učenici iz njene škole već tri godine za redom sudjeluju na Sportskim igrama mladih, te da se uvijek iznova vesele ovim susretima. "Uvijek se rado odazivamo, na igrama sudjeluje jako veliki broj učenika većinom iz nižih razreda, ove godine su to učenici od 1. do 4. razreda" – dodala je, te istaknula kako su zadovoljni roditelji, ali i učenici, koji s velikim uzbuđenjem dolaze na ovu manifestaciju. U Novskoj su održana natjecanja u graničaru i atletici-utrci na 60 metara, a pobjednici će se plasirati na državnu završnicu koja će se održati početkom kolovoza u Splitu.