Grad NOVSKA Službene stranice

Uspješan rad VZG Grada Novske - vatrogasci prošle godine imali 222. intervencije

Još je jedna uspješna godina rada iz Vatrogasne zajednice Grada Novske, istaknuto je na redovnoj godišnjoj skupštini.

U svom Izviješću o radu za 2018. godinu, predsjednik VZG Novske, Davor Štimac, podsjetio je na 25 godina postojanja, jubilej koji su obilježili prošle godine, ali i na 222. intervencije u kojima su sudjelovala sva društva, sa 792 vatrogasca, posebno na poplavnim područjima, kada su u skoro dva tjedan bili u prvim redovima obrane od vode.

- Procjenjujemo da je spašena imovinu kod gašenja, drugih vatrogasnih i tehničkih intervencija, veća od  5 milijuna kuna. Ističem osposobljavanje i školovanje naših vatrogasaca, tri naša vatrogasca postali su licencirani suci. Za opremanje prošle godine nabavljeno je 18 kompleta zaštitnih intervencijskih odjela za članove DVD-a, kombi vozilo, organizirali smo  2. Vatrogasni  izazov Novska 2018., provodili pokazne vježbe, od aktivnosti je nabrojio Štimac, a u Izviješću je podsjetio na zaslužne članove koji su doprinijeli vatrogastvu Grada Novske.

Na Skupštini u Hrvatskom domu u Brestači pozdrave radu VZG Grada Novske uputili su predstavnici svih općinskih i gradskih vatrogasnih zajednica VZ SMŽ, drugi gosti kao i Mijo Brlečić, predsjednik VZ SMŽ, rekavši da, Grad Novska i VZG Grada Novske, vode brigu o opremanju svakog DVD-a i da po tome prednjače na području Sisačko moslavačke županije.

Marin Piletić, gradonačelnik Grada Novske uz čestitke za uspješan rad, osvrnuo se na osnivanje Javne vatrogasne postrojbe Grada Novske, ponovno naglasivši, kako „osnivanje JVP Grada Novske ne ugrožava opstanak bilo kojeg  DVD-a“.

- Potičemo rad i ulažemo u novljansko vatrogastvo. Niti jednom  DVD-u  neće biti uskraćena potpora Grada Novske, naprotiv osiguravati ćemo i dodatna sredstava, naglasio je gradonačelnik, dodajući da će novljanski vatrogasci i njihov osnivač Adalbert Knopp, imati počasno mjesto u Muzeju grada koji će uskoro biti otvoren za javnost.