Grad NOVSKA Službene stranice

Započeli radovi na kanalizacijskoj odvodnji u Starom Grabovcu

Započeli radovi na kanalizacijskoj odvodnji u Starom Grabovcu

Od ponovnog početka radova na izgradnji kanalizacijske i vodoopskrbne mreže, polaganjem cijevi za kanalizacijsku odvodnju profila 300 milimetara i šahta u naselju Bročice, uz radove u Kolodvorskoj ulici u blizini željezničkog kolodvora i ulici Kralja Zvonimira, na novom cjevovodu vodovodne mreže s ukupno oko 13 kilometara, krenuli su u radovi na kanalizacijskoj odvodnji u Starom Grabovcu.

Djelatnici tvrtke Palir početkom tjedna u zemlju su položili prve cijevi i šahte za kanalizaciju u Starom Grabovcu, od kuda će sustav odvodnje proći i kroz naselja Paklenica, Voćarica, Jazavica, Roždanik i dio naselja Rajić.

Projekt Aglomeracije Novske obuhvaća sustav vodoopskrbe, odvodnju i uređaje za pročišćavanje otpadnih voda, rekonstrukciju vodoopskrbe u dužini od 13 kilometara te izgradnju oko 46 kilometara nove kanalizacijske mreže.

Ovaj veliki projekt jedan je od najvećih zahvata na komunalnoj infrastrukturi nakon završetka obnove ratom razrušenih naselja, financiran je iz europskih i nacionalni sredstava u partnerstvu s Hrvatskim vodama i Vladom Republike Hrvatske, Ministarstvom zaštite okoliša i energetike i Ministarstvom regionalnog razvoja i EU Fondova. Radi se o 123 milijuna nepovratnih kuna za komunalnu infrastrukturu na području Grada Novske.

U pripremi i dokumentacija za odvodnju u naselju Borovac

Poslovi pokrenuti početkom godine su zahtjevni i  trajati će oko 650 dana. Kako je već najavio Mario Filipović, direktor Vodovoda, poslovi će se odvijati s više ili manje intenziteta kroz naselja, a građani će o svemu biti pravovremeno biti obavještavani.

Pored započetih radova na kanalizacijskoj odvodnji od Starog Grabovca prema Rajiću, predviđena je izgradnja kanalizacijske mreže između naselja Rajić – Borovac. Za ovaj projekt projektna dokumentacija je u postupku izrade pa će tako i mještani Borovca dobiti odvodnju.