Grad NOVSKA Službene stranice

Završna svečanost za osmaše i promocija filma

Završna svečanost za osmaše i promocija filma

Još je jedna generacija osmaša završila uspješno školovanje u Osnovnoj školi Novska. Već tradicionalno, njima u čast, organizira se završna svečanost na kojoj se dodijeljuju svjedodžbe učenicima osmih razreda, te nagrade i pohvale onim najuspješnijim, koji su svojim znanjem i aktivnošću na županijskim i državnim natjecanjima pokazali najviše. Tako je bilo i u petak, 26. lipnja u Gradskom kinu.


Nakon zajedničkog fotografiranja uslijedio je svečani defile pet osmih razreda ovogodišnje generacije zajedno s svojim razrednicama  Kornelijom Čavlović, Nikolinom Šepović, Ružom Kalfić, Ankom Cikojević i Marijanom Kaurin. Slijedio je film „Osmaši 2015“, kojeg su realizirali Miroslav Matić, Domagoj Pešut, Tamara Tomić, Emira Navijalić i Kristina Grdur prema zamisli Ivice Lalića, te naravno glavni glumci – ovogodišnji osmaši i njihova razmišljanja i želje o zanimanjima koja bi im mogla biti životni put.


Čestitke za dosadašnje uspjehe, te želje za uspjeh i u daljnjem školovanju uputili su  Antonija Mirosavljević, ravnateljica OŠ Novska,Vlado Klasan, gradonačelnik Grada Novske i Marin Piletić, zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije.


Nakon svečanosti raznobojne konfete na trgu ispred POU bile su znak za ovogodišnje osmaše da je jedan period školovanja za njima, a daljnje školovanje i životni put pred njima.