Grad NOVSKA Službene stranice

Izbio požar na objektu poduzeća "MMM – Vukelić" – hrabri djelatnici tvrtke i novljanski vatrogasci zajedničkim snagama onemogućili stvaranje veće štete

Povratak radnim obvezama nakon kolektivnog godišnjeg odmora započeo je stresno za vlasnika i djelatnike poduzeća MMM – Vukelić. Prvog radnog dana u ponedjeljak, 9. siječnja požar većih razmjera obuhvatio je najvećim dijelom skladište, brusionica je oštećena, dok su brenta 1 i 2 spašene.  Dobrovoljno vatrogasno društvo Novska i Vatrogasna zajednica Grada Novske su oko 13:20h, zaprimili dojavu o požaru većih razmjera na pilani MMM Vukelić koja se nalazi u naselju Brestača. Požar su odmah krenuli suzbijati hrabri djelatnici tvrtke, među kojima su bili i članovi DVD-a Brestača. Od predsjednika VZGN Davora Štimca doznajemo kako su se VZGN i DVD Novska odmah zaputili na mjesto događaja sa ukupno 12 vatrogasaca i 5 vatrogasnih vozila iz postrojbe DVD-a Novska. "Zatekli smo jedan dio pogona gdje se nalazi skladište s gorivom, bojama i lakovima, odnosno svim ostalim visoko zapaljivim materijalima, s kojima djelatnici rade" – rekao je predsjednik VZGN Davor Štimac.

Unatoč kemikalijama koje su sagorijevale prilikom požara i crnom gustom dimu, djelatnici tvrtke su neumorno pomagali vatrogascima u suzbijanju požara.

 

Požar se zbog visoke temperature proširio na sami objekt, te zahvatio dio brusionice i jedan dio krovišta. Usred velikog požara na ispomoć u intervenciju su pozvani i članovi DVD-a Nova Subocka i DVD-a Lipovljani.  Požar na objektu je lokaliziran oko 16:20h, a na požarištu se ukupno nalazilo devet vatrogasnih vozila i 21 vatrogasac, te brojni djelatnici pilane. O razmjerima štete koja je nastala teško je govoriti, no mjestu događaja nazočio je i protupožarni inspektor Ministarstva unutarnjih poslova, koji će naknadno ustanoviti što je uzrokovalo njegov nastanak. Neformalno se procjenjuje kako je u pitanju višemilijunska materijalna šteta. Budući da je poduzeće MMM – Vukelić renomirana novljanska tvrtka koja godinama postiže zavidne rezultate, mjesto požarišta je obišao i gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan. Važno je naglasiti da vlasnik poduzeća Marijan Vukelić zapošljava oko  170 djelatnika, te da je tvrtka s godinama postala jedan od nositelja gospodarskog razvoja Grada Novske.

"Naši vatrogasci s područja Novske, Stare Subocke, Brestače i Lipovljana odradili su lavovski posao i uspjeli su spasiti daljnje sagorijevanje objekta. Iako se još uvijek ne zna službeni podatak kolika je šteta nanesena, dovoljno je reći da veliki broj naših sugrađana prehranjuje svoje obitelji radeći u ovoj uglednoj tvrtci. Ovo je veliki udarac za gospodina Vukelića, novljanskog poduzetnika koji je jedan od najvećih pokretača gospodarstva na ovom području, a samim tim i za Grad Novsku" – rekao je gradonačelnik Vlado Klasan.

 

Nakon što je požar lokaliziran vatrogasci DVD-a Brestača su organizirali do 20:00h organizirali dežurstvo, kako se požar ne bi ponovno razbuktao. Djelatnici već sutra započinju sa sanacijom objekta koji je zahvaćen požarom, kako bi što prije krenuli s procesom obrade sirovine. Dodajmo još kako je upravo Marijan Vukelić nastavio tradiciju drvodjeljstva u naselju Brestača, a njegov rad prepoznalo je Ministarstvo gospodarstva koje ih je nagradilo plaketom Najboljeg izvoznika u 2014. godini, te Hrvatska gospodarska komora koja im je dodijelila tri Zlatne kune i plakete. Marijan Vukelić vlasnik je koji posebno brine o svojim djelatnicima, stoga ni ne čudi da su oni ne razmišljajući priskočili u pomoć.