Grad NOVSKA Službene stranice

Izborna skupština DVD Novska

Izborna skupština DVD Novska

Svečana sjednica povodom 130. obljetnice od svog osnutka DVD Novska održat će 17. lipnja, tako je odlučeno na redovnoj godišnjoj i izbornoj skupštini održanoj u subotu, 18. veljače. Bila je to radna skupština na kojoj su predočena i prihvaćena izvješća o radu Društva u protekloj, 2016. godini, te predstavljen plan rada i financijiski plan sa slijedeći period.

Kako je skupština bila i izborna, temeljem prijedloga Upravnog odbora DVD Novska jednoglasno su izabrana tijela upravljanja Društvom, pa će tako predsjednik DVD-a Novska u slijećem mandatu biti dosadašnji predsjednik Draško Vuković, za zapovjednika izabran je Goran Bezenšek,  za zamjenika zapovjednika Vedran Lazić, za tajnika Dražen Sablić. U Upravni odbor izabrani su   Antun Gajdoš, Slavica Vizjak, Antun Bošnjak Šudić, Davor Štimac i Milka Komljen, u novi Nadzorni odbor Božidar Vizjak, Ivan Hećimović, Milutin Komljen, Nikola Ćićak i Dubravko Bezenšek te u Sud časti Josip Sablić, Dubravko Kušter, Jasna Božić, Dubravko Tobijaš i Vladimir Bajzek.

"DVD Novska danas okuplja 80 članova, a i prošle godine radili smo na prezentaciji rada društva, opreme i sredstava kako bismo privukli nove članove. Tako su nam pristupili dvoje novih članova, Sanela Šprem i Mijo Egredžija", rekao je predsjednik Vuković, naglašavajući kako je u 2016. godini bilo ukupno 80 intrvencija, od kojih jedna zahtjevna, kada je saniran požer u objektu tvrtke "Pelet" d.o.o. "Ovom prilikom želim istaknuti da je udio vlastitih sredstava sada u visini od 43% u ukupnim materijalnim rashodima Društva", zaključio je Draško Vuković.

Pripreme za lipanjsko obilježavanje vrijedne 130. godišnjice društva u punom je zamahu, a između ostalog, osim svečane sjednice, predviđa se i prezentacija povijesti Društva kao i sadašnje vatrogasne obučenosti članova.