Grad NOVSKA Službene stranice

Izgradnja višestambene zgrade – ugovori i za darovanje građevinskog materijala za obiteljske kuće

Izgradnja višestambene zgrade – ugovori i za darovanje građevinskog materijala za obiteljske kuće

Sporazumom između Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje i Grada Novske omogućiti će se izgradnja zgrade za potrebe stambenog zbrinjavanja, za  korisnika s liste prvenstva te kadrovi određenih struka i zanimanja za čijim radom postoji posebno iskazana potreba, korisnici bez riješenog stambenog pitanja.

Sporazum su potpisali Nikola Mažar, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Republike Hrvatske i Marin Piletić, gradonačelnik u nazočnosti svojih zamjenika.  Naglasivši  kako je ovo veliki dan za Grad Novsku, iz razloga što desetljećima nije bilo stanogradnje na području grada Novske, gradonačelnik kaže kako će se stambena zgrada graditi u partnerstvu s Vladom RH, na zemljišnoj parceli u ulici Antuna Mihanovića, a za potrebe izgradnje parcele je predana u vlasništvo RH.

TONSKI PRILOG: Marin Piletić

"Osim izgradnje višestambene zgrade nastavljamo i kroz druge modele stambeno zbrinjavanja na području Grada Novske. Do kraja godine 10 obitelji će dobiti rješenje za darovanje građevinskog materijala za izgradnju, a još dvadeset obitelji su u različitim fazama potpisivanja ugovora o darovanju materijala. Time će 34 obitelji dobiti mogućnost gradnje obiteljskih kuća i ostanak na području Grada Novska" – istaknuo je Nikola Mažar, državni tajnik.

TONSKI PRILOG: Nikola Mažar


U skladu s usuglašenim brojem stambenih jedinica, s ciljem stjecanja vlasništva nad određenim brojem stanova, Grad Novska se obavezao razmjerno sudjelovati u sufinanciranju troškova izgradnje, ishođenja građevinske dozvole te priključaka na komunalnu infrastrukturu. Nova stambena zgrada imati će od oko 20 stambenih jedinica.

TONSKI PRILOG: Nikola Mažar

Ovim „započinje provedba sasvim novog modela stambenog zbrinjavanja na potpomognutim područjima, a ovim modelom na učinkovitiji način stvoriti će se uvjeti za stambeno zbrinjavanje građana grada Novske, doprinijeti ostanku stanovništva, ali i dolasku stanovništva na područje Grada Novske.