Grad NOVSKA Službene stranice

Javna priznanja Grada Novske

Povodom  Dana grada Novske i uz blagdan Lukova, za doprinos u gospodarskom i javnom životu Grada Novske, zaslužnima se dodjeljuju Javna priznanja Grada Novske. Povjerenstvo za javna priznanja i Gradsko vijeće Grada Novske na svojoj 3. sjednici  održanoj 21. rujna, prihvatili su pristigle prijedloge.

Plakete Grada Novske primit će:

mons. dr. Antun Škvorčević, biskup Požeške biskupije, za značajan doprinos u izgradnji novih crkvi, kapela i samostana na području Grada Novske te osnoivanje Katoličke škole u Novskoj.

Ivo Žinić, župan Sisačko moslavačke županije, za doprinos u obnovi županijskih cesta, financiranje obnove škola, obogaćivanje turističke ponude, sufinanciranja poduzetničkih kredita i otvaranje ispostave Razvojne agencije SiMoRa.

Nagrada Grada Novske za životno djelo:

Đuro Vidmarović, za doprinos u povijesnom, kulturnim i obrazovnim vrijednostima na području Grada Novske i Republike Hrvatske, povezivanje Hrvatske dijaspore s Domovinom i promicanje književnog rada Hrvata.

Sofija Herceg iz Starog Grabovca, postuhmno, zvonarica u kapeli sv. Križa u Starom Grabovcu koja je pokazala požrtvovnost i hrabrost zvoneći tijekom Domovinskog rata tik do neprijateljskih linija čime je osnažila Hrvatske branitelje.

Pismena priznanja:

Božica Lončarević, za izniman doprinos u radu Udruge roditelja poginulih Hrvatskih branitelja i dugogodišnju suradnju s ostalim Udrugama proisteklim iz Domovinskog rata u očuvanju trajnog spomena na poginule Hrvatske branitelje i da se istina o Domovinskom ratu nikada ne zaboravi.

Povelja humanosti:

Kristina i Alen Gračaković, roditeljima teško bolesne Anamarije Gračaković, za osobnu požrtvovanu skrb i brigu čime nam pokazuju da je ljudska, roditeljska i obiteljska snaga nemjerljiva i da se zapravo uvećava davanjem bližnjima.

Zahvalnice će primiti Pčelarska udruga „Metvica“, za značajan doprinos u očuvanju i rastu pčelarstva i gospodarstva, Antun Suknaić, za doprinos u obrtništvu, lovstvu, proizvodnji kulena i rakije, rezultatima trajne vrijednosti na očuvanju od propadanja i zaborava tradicije i AK „NoGa“, za promicanje sportskih i humanitarnihm aktivnosti.

Nagrade i priznanja dobitnicima će se uručiti na svečanoj sjednici uz Dan Grada.