Grad NOVSKA Službene stranice

Kamen temeljac za novu mrtvačnicu u naselju Voćarica – dostojan način oproštaja od pokojnika

Kamen temeljac za novu mrtvačnicu u naselju Voćarica – dostojan način oproštaja od pokojnika

Polaganjem mramornog kamena temeljca označen je početak izgradnje nove mrtvačnice na groblju u naselju Voćarica.

U nazočnosti mještana, vijećnike GV Novska, pročelnike u gradskoj upravi, zamjenike gradonačelnika Mariju Kušmiš i Sinišu Kesića, predstavnike izvođača radova, kamen temeljac položili su Marin Piletić, gradonačelnik i mještanin Borislav Komljenović, član Odbora za gospodarstvo  razvoj grada i zaštitu okoliša Gradskog vijeća.

Ploča koju su držala djeca Ilena Dabrović i Borna Komljenović u narodnim nošnjama svog kraja, položena je u pripremljeni budući temelj mrtvačnice, a blagoslovio je Josip Pandžić, župnik župe sv. Tome u Rajiću.

Vlasnik građevinsko uslužnog obrta „PE-GRA“ Novska, Petar Majdandžić, tom je prigodom najavio i završetak radova do blagdana Svih svetih, a gradonačelnika istaknuo, kako se izgradnjom mrtvačnice želi mještanima Voćarice dati prostor za dostojan oproštaj od najbližih.

Cijena gradnje mrtvačnice u Voćarici je nešto manje od sedamsto tisuća kuna. Radove izvodi tvrtka „PE-GRA“ Novska, a nadzor građenja tvrtka Tenzor d.o.o. Zagreb.

- Dovršenjem mrtvačnice koja je davno trebala biti sagrađena, napokon će se pogrebni obredi moći obaviti na dostojan način, rekao je Borislav Komljenović, mještanin.