Grad NOVSKA Službene stranice

LAG „Zeleni trokut“ među prvih 6 u Republici Hrvatskoj – novi projekti za nezaposlene žene i mlade

LAG „Zeleni trokut“ među prvih 6 u Republici Hrvatskoj – novi projekti za nezaposlene žene i mlade

U prostorijama Razvojne agencije NORA Novska, Upravni odbor Lokalne akcijske grupe „Zeleni trokut“ , održao je 3. Sjednicu.

Sjednicu je vodila Marija Kušmiš, predsjednica LAGA-a, u nazočnosti Igora Mateka, upravitelja LAG-a „Zeleni trokut“ i predstavnika gradova, Pakrac, Lipik, Novska, Općine Jasenovac, naselja Janja Lipa i  predstavnik OPG-a.

Upravitelj Igor Matek, uvodno je upoznao s Planom provedbe i radom u proteklom razdoblju, te financijskim izviješćem uz Plan za naredni period.

TONSKI PRILOG: Marija Kušmiš

 

Na sjednici su u članstvo primljeni zainteresirani OPG i, donijeta je odluka o članarini u LAG-u „Zeleni trokut“.

Kroz lokalno partnerstvo i stvaranje uvjeta za pristup europskim strukturnim fondovima, namijenjenih  razvoju manjih, ruralnih sredina, LAG „Zeleni trokut“, svrstan je među prvih 6 u Republici Hrvatskoj, prema riječima Marije Kušmiš, predsjednice, „Agencija za plaćanje u poljoprivredi“, dodijelila im je 1,6 milijuna kuna za Obiteljska poljoprivredna gospodarstva.

Očekuje se raspisivanje Natječaja za dodijeljena sredstva, a predsjednica ističe i Natječaj „Zaželi - program zapošljavanja žena – faza II“, i zapošljavanje 40 nezaposlenih žena.

Izdvaja i projekt, „Javi se i pronađi se“, Udruge mladih Grada Novske u iznosi 1,9 milijuna kuna, kroz koji će se u vremenu provedbe projekta  zaposliti mladi.