Grad NOVSKA Službene stranice

Ministarstvo kulture darovalo još 2,5 milijuna kuna za Hotel Knopp

Ministarstvo kulture darovalo još 2,5 milijuna kuna za Hotel Knopp

Za projekt rekonstrukcije i uređenja Hotela Knopp, Ministarstvo kulture RH Gradu Novska dodijelilo je novih 2,5 milijuna kuna nepovratnih sredstva, a na tiskovnoj konferenciji objavljeno je i ukupno kreditno zaduženje Grada Novske iznosi 38 milijuna kuna.

U obraćanju, Marin Piletić, gradonačelnik, objavio je kako je 2,5 milijuna namijenjeno za Hotel Knopp te kako je Ministarstvo za tu svrhu dalo  ukupno 3,6 milijuna tijekom ove godine. Sredstva za ovaj važan projekt, uklanjanja ruševine i rekonstrukciju zgrade Hotela Knopp,  dalo je i Ministarstvo regionalnog razvoja iz EU fondova, što ukupno iznosi 4,2 milijuna kuna za dosada utrošena sredstva za radove.

TONSKI PRILOG: Marin Piletić

 

Investicija je vrijedna 31 milijuna kuna, a uz suglasnost Gradskog vijeća Grada Novske, od Hrvatske poštanske banke Grad Novske je podigao kredit od 25 milijuna kuna za potrebe uređenja Hotela Knopp.

"Od tog iznosa nije potrošena niti jedna kuna za radove na Hotelu Knopp. Radovi se plaćaju iz Državnih i sredstava fondova EU" – istaknuo je Piletić, dodajući kako je i preostale radove planirano realizirati iz bespovratnih sredstava.

Reagirao je i na dezinformacije koje dolaze od dijela novljanske oporbe, koji iznosi neistine o kreditnom zaduženju Grada Novske, tvrdeći kako je Grad zadužen 60 milijuna kuna.

Navedeni iznos opovrgava i Marica Vitković, pročelnica Upravnog odjela za financije Grada Novske, naglasivši, „ako zbrojimo sve, Grad Novska je kreditno zadužen s 38 milijuna kuna“.

"Mogu reći da je sada ukupno dopušteno zaduženje Grada 12,6 posto, u odnosu na prihode Grada u protekloj godini. Ukupno zaduženje sada je 38 milijuna. Grad otplaćuje jedan kredit, rok preostale otplate u vrijednosti 3,2 milijun je do kraja 2023. godine, drugi krediti su u stanju mirovanja, radi se o 25 milijuna za Hotel Knopp, a kredit nije trošen. Treći kredit je u postupku odobrenja Vlade RH, u iznosu 7,8 milijuna (za kupnju zgrade INA-e)" – kazala je pročelnica Vitković.

TONSKI PRILOG: Marica Vitković