Grad NOVSKA Službene stranice

Nakon više od 40 godina asfaltirani odvojci u Vinogradskoj, Kolodvorskoj i Osječkoj ulici

Proteklog vikenda su na području Grada Novske asfaltirani odvojci u Osječkoj, Kolodvorskoj i Vinogradskoj ulici. Radove su izvodili djelatnici komunalne tvrtke "Novokom", a asfaltiranju su nazočili gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan i direktor Novokoma Vinko Debeljak, koji je istaknuo kako je na ove radove utrošeno oko 100 tisuća kuna. Građani koje se izvedba ovih radova izravno dotiče, jako su zahvalni Gradskoj upravi na izdvojenim sredstvima iz Proračuna za ovaj projekt. Naglašavaju kako osjećaju veliku zahvalnost jer su više od 40 godina bili zapostavljeni od strane čelnika koji su tih godina upravljali Gradskom upravom, te da su se zbog toga osjećali kao građani drugog reda.

Spomenute obitelji su gradonačelnika upoznale s problematikom, nakon čega je on zaključio kako je žalosno i nedopustivo da u 21. stoljeću pojedini stanovnici nemaju priključak na vodu i kanalizaciju, te asfaltirane odvojke koji vode do njihovih domova. Kazao je i kako su odmah na početku mandata počeli ispravljati nepravdu koja je nanesena pojedinim sugrađanima, te su u protekle tri godine uspostavili priključke na vodu i kanalizaciju i asfaltirali odvojke u Staroj Subockoj, Plesmu, Starom Grabovcu, Voćarici, Borovcu i brojnim drugim naseljima.

"Nakon više od 40 godina smo u ovim dijelovima Grada našim žiteljima omogućili osnovni doseg civilizacije. Drago mi je što djeca napokon imaju pristupačniji put za igru i odlazak u školu, a odraslima je olakšan odvoz otpada i bolji pristup vozilima do vlastitog doma" – rekao je gradonačelnik. "Napokon se više ne osjećamo kao građani drugog reda. Za ovaj asfalt možemo od sveg srca zahvaliti gradonačelniku Vladi Klasanu i njegovim suradnicima. Svi su nam obećavali da će se odvojak asfaltirati, no od tih obećanja nije bilo ništa, sve dok se za pomoć nismo obratili gradonačelniku Klasanu" – istaknula je stanovnica odvojka u Vinogradskoj ulici Marijanka Kasmiler, koja se zahvalila i vrijednim djelatnicima Novokoma, te je dodala kako u njihovom odvojku živi 18-ero djece koja su jedva čekala da se odvojak asfaltira, jer ulica nije prometna i savršena je za djecu.