Grad NOVSKA Službene stranice

Nova investicija u Poduzetničkoj zoni Novska – 47 radnika u proizvodnji asortimana od drveta

Nova investicija u Poduzetničkoj zoni Novska – 47 radnika u proizvodnji asortimana od drveta

Ulagač iz Mađarske, Nandor Badinszki, vlasnik tvrtke HOROG export – import d.o.o. iz Zagreba,  novi je investitor u Poduzetničkoj zoni Novska. Vrijednost investicije iznosi 16.569.696,43 milijuna kuna. Ugovor o kupoprodaji nekretnina, parcele nešto veće od 10 tisuća metara prostornih površine, u Novskoj, 5. lipnja, uz nazočnost suradnika, Nandor Badinszki, vlasnik tvrtke HOROG potpisao ja s Marinom Piletićem, gradonačelnikom Grada Novska.

Kako je rekao, tvrtka je zadnjih godina u poslovnom usponu, te s trgovačkih poslova pokreću i proizvodnju. Pogoni bi trebali započeti s radom sredinom naredne godine, proizvodi su namijenjeni potrebama u turizmu, a osim  ležaljki za plaže, u asortimanu su garniture i ostali proizvodi za vrtove izrađeni od drveta.

TONSKI PRILOG: Nandor Badinszki

Proizvodnju bi proširili i na ostale artikle za interijere, kako kaže Izet Milaver, razvojni menadžer u tvrtci, „ovo je projekt koji će biti visoko zapažen u Hrvatskoj i na tržištu“. Dodaje kako je slavonsko drvo cijenjeno, a tvrtka namjera razvijati daljnju proizvodnju i dizajn,  posebno izdvaja krunu proizvodnje „plažnu jahtu“.

Proizvodni pogoni tvrtke HOROG biti će izgrađeni na površini od 2250 metara prostornih, a prema poslovnom planu zapošljavala bi 47 radnika.

Poduzetnička zona Novska, gdje su pored poslovne zgrade novljanskog Vodovoda, pogona PHYOX, za proizvodnju mikro algi, još dvije tvrtke trebaju započeti građenje pogona, a novim Ugovorom s tvrtkom HOROG, povećava se broj investicija u zoni.

TONSKI PRILOG: Marin Piletić