Grad NOVSKA Službene stranice

Nova zgrada Ispostave Hrvatskih voda u Novskoj - upravljanje i mehanizam uspješne obrane od poplava

Vodno gospodarska ispostava Hrvatskih voda u Novskoj, prostore koje su koristili do sada, zamijeniti će useljenjem u novu zgradu Hrvatskih voda u ulici Tina Ujevića, na zemljištu koje je Grad Novska donirao za izgradnju novog poslovnog objekta. . 

Izgrađena i uskoro u potpunost  opremljena upravna zgrada s radnim i skladišnim prostorima ukupne površine  300 prostornih metara, služiti će i za upravljanje od poplava za područje Općine Jasenovac, Novska i Lipovljani, od voda sliva rijeke Save i Subocke. Cijena izgradnje bila je oko 3 milijuna kuna.

Prigodom obilaska zgrade generalni direktor Hrvatskih voda, Zoran Đuroković,  istaknuo je, „pred nama je razdoblje novog upravljanje vodama, imamo ili pretjerana sušna razdoblja ili velike ekstremne hidrološke prilike  i ova Ispostava treba biti jedan mehanizam uspješnog upravljanja poplavama“.

Novu zgradu Hrvatskih voda obišao je u nazočnosti  Ive Žinića, župana SMŽ, Marina Piletića, gradonačelnika, Tomislava Naglića, voditelja Ispostave u Novskoj, direktora Vodovoda Mariom Filipovićem, te Davorinom Piha iz vodnogospodarskog odjel za srednju i donju Savu.

- Učestalim dogovorima i sastancima u proteklih godinu dana učinili smo dosta i unaprijedili urbanu odvodnju na području Novske i okolnih mjesta, naglasio je Đuroković.