Grad NOVSKA Službene stranice

Nove ideje iz novih prostora - Razvojna agencija NORA pokretač i promotor poduzetništva

Razvojna agencija NORA Novska ima važnu ulogu u pokretanju poduzetništva i gospodarskog razvoja na području Grada Novske i od petka, 14. veljače, s radom nastavljaju u novim poslovnim prostorima u Potočnoj ulici 25.

Uz nazočnost poduzetnika, predstavnika tvrtki i novljanskih poduzeća, svečano su otvoreni novi poslovni prostori Razvojne agencije NORA, koja je od osnivanja prije dvije godine, postala glavni pokretač i promotor kvalitetne poduzetničke infrastrukture, omogućili su otvaranje radnih mjesta, razvoj društvenog i ekonomskog života Grada Novska.

Kako je istaknula ravnateljica Vida Iličić, otvoreno je preko 150 radnih mjesta kroz 91 poslovni plan,

napisali su brojne projekte koji će omogućiti još zapošljavanja, pomagali poduzetnicima početnicima, civilnom i javnom sektoru u realizaciji njihovih planova.

Predstavila je i tim zaposlenika NORE koji je kroz tri odjela ostvarivao planove, od ideje do realizacije, AnaMarija Kaurin, Danijela Udovčić, Mateja Šimičić, Mara Bagarić Stipić, Domagoj Šejatović, Maja Fabek i Biljana Došlović.

  

"Uspjeh vam je zagarantiran, pokazujete kako se u malim gradovima može napraviti čudo", pohvalio je Davor  Huška, zamjenik ministra Regionalnog razvoja i fondova Europske unije na svečanom otvorenju. Podsjetio je i na početke razvoja Poduzetničke zone u Pakracu, projekte koje je u to vrijeme uspješno vodila Vida Iličić, i u kojem danas posao ima preko petsto zaposlenih, a sada podiže poduzetništvo Novske.

"Otvorenjem novih prostora korisnici će  i dalje  imati mogućnost dobivanja usluga na jednom mjestu,  u tome će imati pomoć „jedne od najboljih Razvojnih agencija“, naglasio je Marin Piletić, gradonačelnik.

 

Toplih boja i urede punih svjetla, njihov interijer i arhitekturu osmislila je Novljanka, diplomirana arhitektica Ivona Pucić, a prema zamisli namještaj je izradio Sandro Egredžija iz Novske, te drvenu stolarija tvrtka Marijana Vukelića iz Brestače, domaći  poduzetnici koji su pokazali  umješnost i estetiku opremanja prostora.  

Prostore Razvojne agencije NORA Novska, gdje će se razvijati zamisli, pisati projekti i ostvarivati uspjesi, blagoslovio je Milan Vidaković, novljanski župnik.